• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bērnu tiesību jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2008., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties un sveicot Latvijas olimpiskos medaļniekus, olimpiskās komandas dalībniekus un viņu trenerus

Vēl šajā numurā

29.08.2008., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bērnu tiesību jautājumiem

 

1.septembrī Vērmanes dārzā no plkst. 15 līdz 18 pasākuma “Zem viena jumta” ietvaros Rīgas Bērnu tiesību aizsardzības centra (RBTAC) un Tiesībsarga biroja stendā ikviens interesents saistošā veidā ar spēlēm un loterijām varēs iegūt informāciju par bērnu un vecāku tiesībām un pienākumiem.

Stendā būs pieejama dažāda informācija par bērnu tiesībām un to aizsardzību, paredzēta arī loterija un savu tiesību apzināšana ar īpašas spēles “Indriķa XII gudrības” palīdzību. Pasākumā piedalīsies un dalībniekus apbalvos arī Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību departamenta tēls Indriķis XIII no multfilmas “Fantadroms”.

Ikviens interesents varēs iesaistīties zīmēšanā, krāsošanā un krustvārdu mīklas minēšanā. Tāpat bērni un vecāki varēs paust savu viedokli un ieteikumus par dažādiem jautājumiem, kas palīdzēs bērnu tiesību aizstāvjiem izvērtēt situāciju. Uz apmeklētāju jautājumiem atbildēs bērnu tiesību aizsardzības speciālisti no RBTAC un Tiesībsarga biroja. Bērnus iepriecinās un izglītos arī Valsts policijas tēli – inspektors Bebrs Bruno un Runcis Rūdis. Valsts policijas Rīgas kārtības policijas Nepilngadīgo prevencijas nodaļas darbinieki atbildēs uz jautājumiem par bērnu personīgo drošību, kā arī mazākajiem interesentiem mācīs pareizi šķērsot gājēju pāreju.

RBTAC direktors Jānis Gulbis jau iepriekš vērsis uzmanību arī uz nepieciešamību ierobežot alkohola tirdzniecību 1.septembrī. Pieredze liecina, ka šajā dienā skolēni mēdz lietot alkoholiskos dzērienus, turklāt alkohola tirdzniecība Vērmanes dārzā, kur notiks bērniem paredzētais pasākums, nebūtu pieņemama.

Tiesībsargs Romāns Apsītis norāda, ka daļa bērnu tiesību jautājumu saistīti tieši ar skolas gaitām, tāpēc 1.septembris ir sevišķi piemērots laiks, kad atkārtoti pārrunāt izglītības procesā iesaistīto – skolēnu, vecāku un pedagogu – tiesības un pienākumus.

 

Tiesībsarga biroja Informācijas un komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!