• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Limbažu pilsētas domē veikto revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2008., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.08.2008., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Limbažu pilsētas domē veikto revīziju

 

Valsts kontrole atklājusi vairākus pārkāpumus Limbažu pašvaldības rīcībā ar nekustamajiem īpašumiem, par kuriem ir informēta Ģenerālprokuratūra.

Privatizējot neapbūvētus zemesgabalus, pašvaldība nav ievērojusi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma noteikumus par privatizācijas pieteikumu iesniegšanu un reģistrēšanu un ierobežojumus iegūt īpašumā nomā ar apbūves tiesībām saņemto zemi. 

Pašvaldība, pieņemot lēmumus par zemesgabalu nodošanu nomā ar apbūves tiesībām un pēc tam par to pašu zemesgabalu nodošanu privatizācijai, ir rīkojusies pretrunā ar ārējos un pašvaldības pieņemtajos iekšējos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un veikusi prettiesisku pašvaldības īpašuma nodošanu īpašumā privātpersonām par pazeminātu cenu.

Revīzijā tika konstatēts, ka šādu lēmumu rezultātā Limbažu pašvaldība ir atsavinājusi astoņus tai piederošus zemesgabalus ar kopējo platību 50 784 m2 par cenu, kas ir vismaz par 37 622 latiem jeb par 35% mazāka nekā iespējamā minimālā cena, privatizējot tos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Pieņemot lēmumu par neapbūvēta zemesgabala pašvaldības teritorijā Jūras ielā 71 nodošanu privatizācijai un norādot, ka minētais īpašums nav nepieciešams Valsts pārvaldes iekārtas likumā un likumā “Par pašvaldībām” noteikto pašvaldības funkciju veikšanai, pašvaldība ir rīkojusies pretēji Limbažu pilsētas teritorijas plānojumā noteiktajam, ka šis zemesgabals ir nepieciešams pašvaldības funkciju veikšanai.

Zemesgabals Jūras ielā 71 (21 184 m2), neievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību par tiesībām mainīt teritorijas atļauto lietošanas veidu no neapbūvētas uz apbūvētu, ir privatizēts par 2167 latiem (0,10 Ls/m2), kas ir no 17 līdz 100 reižu mazāka nekā salīdzināmu zemesgabalu pārdošanas cena.

Kā būtisku pārkāpumu Valsts kontrole uzskata arī to, ka Limbažu pašvaldība, nosakot maksu par nedzīvojamo telpu īri ar domes pastāvīgās komitejas lēmumu, ir rīkojusies pretēji likumā “Par pašvaldībām” noteiktajam, ka tikai dome var noteikt maksu par pašvaldības nedzīvojamā fonda īri (nomu).

Pēc likumības revīzijas Valsts kontrole ir izstrādājusi piecus ieteikumus pašvaldībai, kurus tā apņēmusies ieviest līdz šā gada 31.decembrim.

Revīzija veikta par laika posmu no 2005.gada 1.janvāra līdz 2007.gada 31.decembrim.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!