• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta piedalīšanos Bledas stratēģiskajā forumā par enerģētikas un klimata pārmaiņu jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2008., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir viens vienīgs labums cilvēkiem, proti: zināšana, un viens pats ļaunums: nezināšana" – Sokrats

Vēl šajā numurā

02.09.2008., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta piedalīšanos Bledas stratēģiskajā forumā par enerģētikas un klimata pārmaiņu jautājumiem

 

Piedaloties foruma darbā

Svētdien, 31.augustā, Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītes Slovēnijā laikā uzstājās Bledas stratēģiskajā forumā par enerģētikas un klimata pārmaiņu jautājumiem. Savā runā I.Godmanis nosauca kopīgo enerģētikas politiku (KEP) par vienu no nozīmīgākajiem Eiropas Savienības (ES) izaicinājumiem.

Ministru prezidents uzsvēra, ka klimata un enerģētikas jautājumi ir vieni no svarīgākajiem politiskajās debatēs gan ES, gan globālā mērogā. “Ņemot vērā prognozes, ka nākotnē ES enerģētiskā atkarība varētu tikai pieaugt, ir nepieciešama jauna politika, lai reaģētu uz jauno realitāti. Tendences tirgū liecina, ka nākotnē ogļu cena varētu sasniegt gāzes cenu. Tāpēc Eiropa šobrīd, diskutējot par enerģētikas jautājumiem, ir milzīga izaicinājuma priekšā – strādāt pie kopīgās enerģētikas politikas,” norādīja I.Godmanis. Galvenās KEP iezīmes ir starpsavienojumu nodrošināšana, īpaša ES finansiālā atbalsta piešķiršana enerģētikas jautājumu risināšanai, atomenerģija kā alternatīvās enerģijas veids kopējās enerģētikas politikas kontekstā un esošo elektrisko tīklu savienojumu nepieciešamība.

Vēl I.Godmanis savā runā uzsvēra, ka, ieviešot 2007.gada martā Eiropadomē nolemtās CO2 un atjaunojamo enerģijas resursu kvotas, ir ļoti svarīgi visa procesa laikā sekot valstu progresam. Gadījumā, ja monitoringa laikā tiek konstatētas nopietnas problēmas, laikus jāizvērtē cēloņi un, iespējams, jāpieņem citi aktuāli risinājumi.

Novērtējot iespējamo enerģijas resursu piegāžu pārtraukumu no Krievijas, I.Godmanis norādīja, ka enerģija ir svarīgs ekonomikas elements un tādējādi pieprasījuma–piedāvājuma attiecība visdrīzāk arī nākotnē būs aktuāla.

Kā svarīgu Ministru prezidents uzsvēra enerģijas globālo aspektu, jo, izstrādājot un ieviešot KEP Eiropā, tā nebūs efektīva bez citu stratēģisko partneru, piemēram, Indijas, Ķīnas, Krievijas un ASV, iesaistes.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Tiekoties ar Slovēnijas premjeru

Svētdien, 31.augustā, Ministru prezidents Ivars Godmanis Bledas stratēģiskā foruma laikā tikās ar Slovēnijas Republikas premjeru Janežu Janšu.

Tikšanās laikā pārrunāta situācija Gruzijā un 1.septembrī plānotās Eiropadomes darba kārtība.

Ministru prezidents I.Godmanis pozitīvi novērtēja Slovēnijas prezidentūras Eiropas Savienībā darbu un vēlējās vairāk uzzināt par prezidentūras sagatavošanas procesu, tai skaitā cilvēkresursu sagatavošanu un apmācību, finanšu izmaksām u.c.

I.Godmanis un Slovēnijas premjers J.Janša pārrunāja arī abu valstu ekonomisko sadarbību un nodokļu politikas jautājumus.

Slovēnijas premjers informēja par Slovēnijas veiktajiem pasākumiem, gatavojoties un pievienojoties eirozonai.

Abu valstu valdību vadītāji apmainījās viedokļiem par ES fondu apgūšanas procesu un prioritātēm. Tika pārrunāti arī citi ES aktuālie jautājumi, piemēram, Lisabonas līguma nākotne, ES kaimiņu politika un enerģētika.

 

Tiekoties ar Gruzijas vicepremjeru

Svētdien, 31.augustā, Bledas stratēģiskā foruma laikā Slovēnijā Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Gruzijas vicepremjeru, valsts ministru eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Georgiju Baramidzi.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par Eiropas Savienības humānā un finansiālā atbalsta iespējām Gruzijai, lai operatīvi palīdzētu kompensēt kara laikā radītos zaudējumus.

Gruzijas vicepremjers informēja par investīciju nepieciešamību dažādu infrastruktūras objektu atjaunošanai un būvniecībai.

Tāpat tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības vīzu politiku Gruzijā.

Edgars Vaikulis, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!