• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Sveicot Skrundas Apvienoto komisiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2008., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot Smiltenes ģimnāzijas jauno korpusu

Vēl šajā numurā

03.09.2008., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Sveicot Skrundas Apvienoto komisiju

 

31.augustā apritēja desmit gadi, kopš savu darbību pārtrauca Skrundas radiolokācijas stacija. Šajā sakarā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ir nosūtījis apsveikuma vēstuli Skrundas Apvienotās komisijas pārstāvjiem.

1994.gada 30.aprīlī starp Latviju un Krieviju tika parakstīts līgums par Skrundas radiolokācijas stacijas (RLS) tiesisko statusu tās pagaidu funkcionēšanas un demontāžas periodā. Uzraudzību pār līguma izpildi veica Trīspusējā apvienotā komisija, kas sastāvēja no Latvijas un Krievijas puses pārstāvjiem un EDSO. Septiņas EDSO inspekcijas apstiprinājušas Latvijas un Krievijas līgumsaistību precīzu izpildi.  

“Izmantojot šo iespēju, vēlētos sveikt jūs visus šajā 10 gadu jubilejas reizē. Būtībā tieši lokatora raidītāju darbības apturēšana nozīmēja šā objekta militāro funkciju pārtraukšanu. Tieši pirms 10 gadiem panāktais nozīmēja, ka Latvijā – neatkarīgā valstī – vairs savu militāro darbību neturpina Krievijas stratēģiskās aizsardzības objekts. Esmu pārliecināts, ka īpaša loma šā līguma precīzā izpildē, sākot no parakstīšanas brīža līdz demontāžas pabeigšanai un militāra personāla izbraukšanai, bija Skrundas Apvienotās komisijas un Latvijas pārstāvju darbam, kā arī visu iesaistīto amatpersonu profesionālai un atbildīgai rīcībai. Tāpēc atļaujiet man šodien izteikt vissirsnīgākos atzinības vārdus jums visiem, tiem cilvēkiem, kuri bija tieši iesaistīti šajā darbā, un pateikties par jūsu ieguldījumu, entuziasmu un augsti profesionālo rīcību,” uzsvēra M.Riekstiņš.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!