• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par ES struktūrfondu līdzekļu piesaistīšanu izglītībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2008., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.09.2008., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par ES struktūrfondu līdzekļu piesaistīšanu izglītībai

 

Latvijā jānodrošina kvalitatīva, konkurētspējīga, sabalansēta un uz valsts prioritātēm balstīta attīstība. Tas attiecināms arī uz Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu plānošanu, piesaistīšanu un investīcijām izglītībā – profesionālajā izglītībā, koledžu līmenī un augstākajā izglītībā, lai sekmētu tautsaimniecības attīstībai būtiskas nozares, piemēram, inženierzinātnes, dabaszinātnes, aviāciju, radošās industrijas – 3.septembrī uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, tiekoties ar kultūras ministri Helēnu Demakovu.

T.Koķe akcentēja, ka Izglītības un zinātnes ministrija kopā ar iesaistītajām iestādēm un sociālajiem partneriem no visiem Latvijas reģioniem, mērķtiecīgi un ilgtermiņā plānojot visu pakāpju izglītības attīstību, rūpējas, lai tā notiek atbilstoši valsts stratēģiskajām interesēm, tautsaimniecības un izglītības iestāžu vajadzībām. Taču tas vienlaikus atkarīgs arī no pašu izglītības iestāžu vēlmes, kapacitātes un ieinteresētības.

Izglītības un zinātnes ministre vērsa uzmanību, ka starpministriju līmenī jau vairākus gadus, plānojot ES struktūrfondu 2007.–2013.gada periodu, tajā skaitā izstrādājot kritērijus, tika ņemtas vērā gan tautsaimniecības attīstības prioritātes, gan dažādu nozaru konkurētspējas veicināšanas aspekti, gan sabalansētas reģionālās attīstības aspekti, tādējādi radot priekšnosacījumus atbilstošām ES līdzekļu investīcijām.

Tikšanās laikā īpaša uzmanība tika veltīta trijām 2007.–2013.gada ES struktūrfondu plānošanas perioda apakšaktivitātēm: “Mācību aprīkojuma modernizācija un infrastruktūras uzlabošana profesionālās izglītības programmu īstenošanai”, “Jaunu koledžas studiju programmu attīstība vai jaunu koledžu izveide” un “Augstākās izglītības iestāžu telpu un iekārtu modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai, tajā skaitā nodrošinot izglītības programmu apgūšanas iespējas arī personām ar funkcionāliem traucējumiem”. Paredzēts, ka šīm trim apakšaktivitātēm jaunajā ES struktūrfondu periodā kopumā plānoti aptuveni 166 miljoni latu – gan ES, gan nacionālais finansējums.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!