• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas delegācijas vizīti Čehijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1999., Nr. 313/316 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīga dimd - dziesmā, priekā, draudzībā

Vēl šajā numurā

24.09.1999., Nr. 313/316

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas delegācijas vizīti Čehijā

Vakar pēcpusdienā no četru dienu ilgas oficiālās vizītes Čehijas Republikā atgriezās Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume. Viņa vadītajā delegācijā bija Saeimas deputāti Inese Birzniece — Latvijas un Čehijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāja, Jānis Čevers, Silvija Dreimane — Saeimas sekretāre, Vineta Muižniece, kā arī Saeimas Kancelejas direktora vietnieks Valdis Ziemelis un Latvijas–Čehijas kultūras biedrības priekšsēdētājs Jānis Krastiņš.

Pirmdienas, 20.septembra, vakarā Čehijas Republikas Senāta prezidente Libuše Benešova Vallenšteinas pilī Prāgā rīkoja svinīgās vakariņas par godu Jānim Straumem.

Nākamajā rītā, 21.septembrī, Latvijas delegācija vēlreiz tikās ar L.Benešovu. Pēc tam todien sekoja sarunas ar Čehijas parlamenta Deputātu palātas viceprezidentu Ivanu Langeru un Čehijas aizsardzības ministra vietnieku Petru Taksu. Bija arī tikšanās ar Čehijas un Latvijas parlamentu sadarbības grupu, Čehijas Senāta viceprezidentu Petru Pithartu, ārlietu ministra vietnieku Hineku Kmoničeku un, visbeidzot, ar premjerministru Milošu Zemanu. Bet pievakarē Saeimas priekšsēdētājs J.Straume rīkoja pieņemšanu Latvijas Republikas vēstniecībā Hradešinska ielā.

Aizvakar, 22.septembrī, no rīta Latvijas Saeimas delegācija vispirms tikās ar Čehijas Deputātu palātas Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētāju Jaroslavu Zverinu un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ļubomiru Zaoraleku. Pēc tam Prāgas pilī Latvijas parlamenta delegāciju pieņēma Čehijas Republikas prezidents Vāclavs Havels. Tad sekoja Čehijas Senāta Eiropas integrācijas komisijas priekšsēdētājas Jarmilas Filipovas rīkotās pusdienas par godu viesiem no Latvijas, kurās piedalījās arī Senāta Eiropas integrācijas, Ārlietu un Aizsardzības un drošības komisijas locekļi.

Mintauts Ducmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!