• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 2008. gada 28. augusta lēmums Nr. 197 "Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu nodibinājumam "VERUS"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2008., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrijas lēmums Nr.199

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu biedrībai "Ilģuciema sievietes"

Vēl šajā numurā

09.09.2008., Nr. 139

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: lēmums

Numurs: 197

Pieņemts: 28.08.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrijas lēmums Nr.197

Rīgā 2008.gada 28.augustā

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu nodibinājumam “VERUS”

 

Finanšu ministrija izskatīja nodibinājuma “VERUS” (turpmāk – Nodibinājums) 2008.gada 31.marta iesniegumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa pārtraukšanu. Iesniegumā Nodibinājums norāda, ka Nodibinājuma valde ir pieņēmusi lēmumu turpmāk nenodarboties ar ziedojumu piesaisti, kam piemērojami ienākuma nodokļa atvieglojumi, un lūdz pieņemt lēmumu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa anulēšanu. Ņemot vērā iepriekš minēto, Finanšu ministrija uzsāka lietu par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu Nodibinājumam.

Pamatojoties uz Sabiedriskā labuma komisijas 2005.gada 7.aprīļa atzinumu Nr.9-2005/43, Finanšu ministrija 2005.gada 15.aprīlī pieņēma lēmumu Nr.49 “Par sabiedriskā labuma organizācijas statusa piešķiršanu nodibinājumam “VERUS””. Nodibinājumam sabiedriskā labuma organizācijas statuss tika piešķirts sabiedriskā labuma darbības veidiem – labdarība un trūcīgo un sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības celšana.

Atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likuma (turpmāk tekstā – Likums) 14.panta pirmās daļas 7.punktam Finanšu ministrija ir tiesīga atņemt sabiedriskā labuma organizācijas statusu biedrībām, nodibinājumiem, reliģiskajām organizācijām vai to iestādēm, ja sabiedriskā labuma organizācija ir iesniegusi Finanšu ministrijai iesniegumu ar lūgumu atņemt tai sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Saskaņā ar Likuma 13.pantā noteikto Sabiedriskā labuma komisija izskata dokumentus par sabiedriskā labuma organizācijas darbību iepriekšējā gadā un izvērtē sabiedriskā labuma organizācijas darbības atbilstību sabiedriskā labuma darbības būtībai.

Sabiedriskā labuma komisija 2008.gada 13.augusta sēdē izskatīja Nodibinājuma iesniegtos dokumentus par 2007.gadā veikto sabiedriskā labuma darbību un atzina, ka Nodibinājums 2007.gadā nav saņēmis ziedojumus un aktīvu darbību nav veicis, kā arī neplāno to veikt arī 2008.gadā.

Pamatojoties uz Nodibinājuma 2008.gada 31.marta iesniegumu ar lūgumu anulēt tai sabiedriskā labuma organizācijas statusu un saskaņā ar Likuma 14.panta pirmās daļas 7.punktu Finanšu ministrija nolemj atņemt sabiedriskā labuma organizācijas statusu nodibinājumam “VERUS” (reģ. Nr. 40008085406, juridiskā adrese: Rīga, Visvalža iela 3a–84).

Atbilstoši Sabiedriskā labuma organizāciju likuma 2.panta pirmajai daļai sabiedriskā labuma organizāciju mērķis ir darbība, kas sniedz nozīmīgu labumu sabiedrībai vai kādai tās daļai. Turklāt ziedotie līdzekļi, kuriem tiek piemēroti nodokļu atvieglojumi saskaņā ar nodokļus reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, faktiski ir valsts budžetā neienākušie nodokļu maksājumi. Pamatojoties uz iepriekš minēto, šis administratīvais akts spēkā stājas Administratīvā procesa likuma 70.panta pirmās daļas noteiktajā kārtībā un, šo administratīvo aktu pārsūdzot, tā darbība netiek apturēta saskaņā ar Likuma 14.panta piekto daļu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu šo lēmumu viena mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6, LV–1010).

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos D.Tauriņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!