• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īslandes ārlietu ministres darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2008., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par filmas "Padomju stāsts" iekļaušanu izglītības programmā

Vēl šajā numurā

09.09.2008., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īslandes ārlietu ministres darba vizīti Latvijā

 

ISLANDE1.JPG (15318 bytes)
Lai apspriestu valstu divpusējās attiecības, ekonomisko sadarbību, situāciju Gruzijā un citus aktuālus jautājumus, vakar, 8.septembrī, Latvijā darba vizītē uzturējās un ar Latvijas ārlietu ministru Māri Riekstiņu tikās Īslandes ārlietu ministre Ingibjorga Sūlruna Gisladotira
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

8.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Īslandes ārlietu ministri Ingibjorgu Sūlrunu Gisladotiru (Ingibjörg Sólrún Gísladóttir), kura darba vizītes ietvaros ieradusies Latvijā.

Sarunas laikā ministri pārrunāja abu valstu divpusējās aktualitātes, tai skaitā jautājumus, kas saistās ar ekonomisko attiecību stiprināšanu un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta darbību pēc 2009.gada, kā arī reģionālo sadarbību. M.Riekstiņš un I.S.Gisladotira atzinīgi novērtēja abu valstu politiskā dialoga attīstību, organizējot Latvijas un Īslandes ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kā arī tiekoties dažādos reģionālās sadarbības formātos.

Runājot par sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros, M.Riekstiņš I.S.Gisladotirai apliecināja Latvijas atbalstu Īslandes kandidatūrai ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa statusā. Savukārt Īslandes ārlietu ministre pauda atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē (UN Economic and Social Council) un Cilvēktiesību padomē (UN Human Rights Council).

Latvijas un Īslandes ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par situāciju Gruzijā un starptautiskās sabiedrības iesaisti Gruzijas valsts atjaunošanas procesā un finanšu sistēmas stabilizēšanā. Sarunas ietvaros M.Riekstiņš uzvēra, ka tikšanās ar I.S.Gisladotiru ir īpaši nozīmīga, jo Īslande bija pirmā valsts, kas atzina Latvijas neatkarību 1991.gada augustā.

9.un 10.septembrī M.Riekstiņš un I.S.Gisladotira piedalīsies ikgadējā Baltijas un Ziemeļvalstu (NB-8) ārlietu ministru sanāksmē, kas notiks Pērnavā, Igaunijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!