• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par līdzekļu iesaldēšanu partnerībai ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2008., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180898

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā trīspusējā sadarbības padome: diskutējot un lemjot par algu politiku un nākamā gada budžetu

Vēl šajā numurā

11.09.2008., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par līdzekļu iesaldēšanu partnerībai ar Krieviju

 

10.septembrī Briselē Ārlietu komitejas balsojumā par budžeta līdzekļu sadalījumu 2009.gadam ar pārliecinošu balsu vairākumu tika nolemts ES stratēģiskās partnerības stiprināšanai ar Krieviju paredzētos 60,5 miljonus eiro pārvietot rezervē līdz brīdim, kad Krievija būs izpildījusi sešu punktu vienošanos attiecībā uz miera nodrošināšanu Gruzijā.

Ārlietu komitejas deputāte Inese Vaidere: “Šo līdzekļu pārvietošana rezervē ir nozīmīgs signāls Krievijai par to, kā Eiropas Parlamenta Ārlietu komiteja vērtē Krievijas vilcināšanos karaspēka izvešanā no Gruzijas teritorijas, un parāda, cik stingra ir mūsu nostāja šinī jautājumā. Eiropas institūcijas rūpīgi sekos, vai Krievija izvedīs karaspēku līdz oktobra vidum, un tikai tad, kad sešu punktu vienošanās tiks izpildīta pilnībā, varēs runāt par jauna stratēģiskās partnerības līguma noslēgšanu un līdzekļu piešķiršanu partnerības stiprināšanai. Atbalstāms ir priekšlikums sasaukt donoru konferenci, lai kopīgiem spēkiem starptautiski savāktu līdzekļus Gruzijas rekonstrukcijai, humānajai palīdzībai un novērotāju misijām. Tomēr svarīgi lemt arī par tūlītēju palīdzību Gruzijai, jo nav pieļaujams, ka cietušie Gruzijas iedzīvotāji gaidītu līdz nākamajam gadam – 200 miljoni eiro nepieciešami tūlītējai humānajai palīdzībai.”

Balsojums plenārsēdē par 2009.gada budžetu pirmajā lasījumā paredzēts septembra beigās.

 

Alise Ķezbere, EP deputātes Ineses Vaideres palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!