• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2008., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/180963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas pētniecības un inovāciju stratēģiju informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozarē

Vēl šajā numurā

12.09.2008., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanu

Labklājības ministre Iveta Purne 11.septembrī tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadību un pārrunāja sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanas nepieciešamību un citus aktuālus jautājumus. Labklājības ministre uzskata, ka sociālā nodrošinājuma pabalsts ir jāpaaugstina un īpaši būtiska šā pabalsta palielināšana būtu attiecībā pret cilvēkiem ar invaliditāti.

Arī LPF vadītāja Aina Verze tikšanās laikā atzina, ka panākt sociālā nodrošinājuma pabalsta paaugstināšanu šobrīd ir viens no galvenajiem federācijas uzdevumiem.

Jau ziņots, ka Labklājības ministrija ir rosinājusi grozījumus noteikumos par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, paredzot no 2009.gada 1.janvāra paaugstināt valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu invalīdiem kopš bērnības no 50 latiem līdz 75 latiem mēnesī, bet invalīdiem vispārējā gadījumā un apgādnieku zaudējušiem bērniem – no 45 latiem līdz 60 latiem mēnesī. Šī pabalsta paaugstināšana ietekmētu arī minimālo pensiju paaugstināšanos.

Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi par neapliekamā minimuma piemērošanu strādājošajiem pensionāriem, par gaidāmo pensiju indeksāciju un par nepieciešamību noteikt vienotu atbalsta politiku vientuļajiem pensionāriem.

Gunta Skrebele, labklājības ministres preses sekretār

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!