• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Ķīnas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Vācijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 10.septembrī, tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čengu Veņdzjui (Cheng Wenju), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs ar Ķīnas vēstnieku pārrunāja abu valstu līdzšinējo sadarbību un pauda kopīgu viedokli, ka vēl ir daudz neizmantotu iespēju tālāku pragmatisku attiecību attīstīšanai. Runājot par abu valstu parlamentāro sadarbību, G.Daudze informēja par Saeimā izveidoto deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu. Savukārt vēstnieks pastāstīja, ka šā gada maijā Ķīnas Nacionālajā Tautas Kongresā ir izveidota sadraudzības grupa ar Latvijas parlamentu. Sarunā atzinīgi novērtētas aizvadītās Pekinas Olimpiskās spēles, kas bija nozīmīgs pasaules līmeņa notikums. G.Daudze pauda gandarījumu, ka 9.Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs izcīnīja bronzas godalgu, kas ir augsts sasniegums sportista karjerā. Savukārt Ķīnas vēstnieks atgādināja, ka Olimpisko spēļu apmeklējuma laikā Latvijas augstākās amatpersonas tikās ar Ķīnas kolēģiem un pārrunāja aktuālos divpusējos sadarbības jautājumus.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī abu valstu ekonomiskā sadarbība, īpašu uzmanību veltot sadarbībai transporta jomā, kontaktu veidošanai starp jūras ostām, Latvijas preču eksporta veicināšanai uz Ķīnu, kā arī farmācijas jomai.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs ielūdza Ķīnas Nacionālā Tautas Kongresa priekšsēdētāju oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!