• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Kanādas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181028

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Kanādas vēstnieku

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 10.septembrī, tikās ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunā ar jauno Kanādas vēstnieku pārrunātas iespējas intensificēt Latvijas un Kanādas divpusējo sadarbību, īpaši ekonomikā, izglītībā un kultūrā.

Saeimas priekšsēdētājs ar vēstnieku dalījās iespaidiem par savu neseno oficiālo vizīti Kanādā, augstu novērtējot veiksmīgi noorganizēto vizītes programmu un plašo jautājumu loku, kas tika pārrunāti vizītes laikā.

Apspriežot ekonomiskās sadarbības jautājumus, Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze uzsvēra, ka jāstrādā pie jaunu tranzīta ceļu veidošanas, kas savienotu Kanādu ar Ziemeļeiropu, izmantojot Latvijas ostas un ģeogrāfiskā stāvokļa priekšrocības. Tika pārrunātas arī savstarpējo studentu un mācību spēku apmaiņas programmu īstenošanas iespējas.

Diskutējot par starptautiskajām aktualitātēm, puses pauda kopīgu viedokli, ka Gruzijas konflikts ir jānoregulē mierīgā ceļā un ir jāatbalsta Gruzijas valsts suverenitāte un teritoriālā vienotība tās starptautiski atzītajās robežās.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks pārrunāja arī gaidāmās vēlēšanas Kanādā un jautājumus, kas saistīti ar enerģētiku un klimata izmaiņām.

Noslēgumā G.Daudze Kanādas vēstniekam novēlēja veiksmi jaunajā amatā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!