• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Jaunzēlandes parlamentāro sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ķīnas vēstnieku

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Jaunzēlandes parlamentāro sadarbību

Otrdien, 9.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece un deputātu grupas sadarbībai ar Austrālijas un Jaunzēlandes parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere un deputāti tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Penelopi Džeinu Ridingsu (Penelope Jane Ridings), kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre V.Muižniece atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību starp abu valstu parlamentiem, īpaši akcentējot Saeimas delegācijas sirsnīgo uzņemšanu Jaunzēlandē pagājušā gada augustā. V.Muižniece un P.Dž.Ridingsa pauda kopīgu viedokli, ka arī turpmāk attiecības starp valstīm pilnveidosies, īpaši parlamentu līmenī. Kā sekmīga tika atzīmēta arī sadarbība starptautiskajās organizācijās, gan atbalstot savstarpēji virzītos kandidātus, gan kopīgi strādājot Starparlamentu Savienībā.

Pārrunājot vides aizsardzības jautājumus, V.Muižniece uzsvēra Jaunzēlandes pieredzi cīņā ar globālās sasilšanas sekām un atzina, ka šī pieredze Latvijai būtu noderīga. “Arī Latvija arvien lielāku uzmanību velta vides aizsardzības jautājumiem un to risināšanā iesaistās arvien vairāk iedzīvotāju. Tas nav viegli, jo ir svarīgi saglabāt līdzsvaru starp dabu un valsts attīstību,” sacīja V.Muižniece. Savukārt vēstniece informēja, ka Jaunzēlande plāno būt pirmā valsts, kura īstenos ilgtspējīgu valsts programmu vides aizsardzībā, kas paredz atkritumu samazināšanu un videi veselīgu iepirkumu veicināšanu. Tāpat ir izstrādāta īpaša programma gāzu emisijas samazināšanai.

Saeimas priekšsēdētāja biedre pauda gandarījumu par 10.septembrī plānoto līguma parakstīšanu starp Latviju un Jaunzēlandi par darba brīvdienu shēmu. Līgums paredz iespēju abu valstu jauniešiem, uzturoties otrā valstī ne ilgāk kā 12 mēnešus, vienlaikus strādāt un mācīties. V.Muižniece apliecināja, ka tuvākajā laikā Saeima to atbalstīs.

Lai veicinātu tūrisma attīstību starp abām valstīm un sekmētu informācijas apmaiņu, V.Muižniece ierosināja organizēt žurnālistu apmaiņas vizītes.

Savukārt deputātu grupas sadarbībai ar Austrālijas un Jaunzēlandes parlamentu priekšsēdētāja Ē.Zommere un grupas deputāti ar Jaunzēlandes vēstnieci pārrunāja ekonomiskās sadarbības attīstību, tostarp iespēju pilnveidot tirdzniecības sakarus. Ē.Zommere uzsvēra, ka viena no vērtīgākajām formām sadarbībai starp valstīm ir tieši starpparlamentu vizītes. Puses bija vienisprātis, ka nepieciešams attīstīt abu valstu sadarbību arī kultūras jomā.

Tikšanās nobeigumā vēstniece atbildēja arī uz deputātu jautājumiem par demogrāfisko situāciju un veselības aprūpes sistēmu Jaunzēlandē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!