• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brasas cietuma ieslodzīto sūdzībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Šrilankas parlamentu

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brasas cietuma ieslodzīto sūdzībām

Brasas cietuma ieslodzīto sūdzības par aizliegumu no tuviniekiem pienesumos saņemt cigaretes nav pamatotas, un tas nav vērtējams kā cilvēktiesību pārkāpums, trešdien, 10.septembrī, secināja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

“Cigaretes tāpat kā alkohols un narkotikas ir atkarības vielas, un to lietošana ir kaitīgs ieradums, no kā ir jāatbrīvojas,” pauda komisijas deputāte Ingrīda Circene.

Komisija no Brasas cietuma ieslodzītajiem bija saņēmusi 67 identiskus iesniegumus. Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte deputātus informēja, ka aizliegums ir saistīts ar drošības apsvērumiem un atbilst normatīvajiem aktiem. Tabakas izstrādājumus ieslodzītie var iegādāties cietuma veikalā. V.Puķīte piebilda, ka ieslodzītie, rakstot kopīgas vēstules dažādām valsts institūcijām, tostarp arī Saeimai, tādējādi izklaidējas un īsina cietumā pavadāmo laiku. Komisijas sēdē deputāti iepazinās arī ar citiem aktuāliem ieslodzījuma vietu jautājumiem, piemēram, veselības aprūpi cietuma slimnīcā Olainē un apsargu un uzraugu atalgojumu. V.Puķīte informēja, ka patlaban Latvijas cietumos atrodas 6,5 tūkstoši personu, no tiem 475 notiesātie sodu izcieš Brasas cietumā. Atbildot uz deputātu jautājumu par izmaksām, amatpersona informēja, ka katrs ieslodzītais valstij izmaksā 14 latus dienā, un minēja, ka Vācijas, Norvēģijas un Dānijas cietumos ieslodzītajiem tiek tērēti vidēji 150 eiro dienā.

Deputāti šodien uzklausīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka V.Puķītes un Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktores Olgas Zeiles, kā arī Tiesībsarga biroja Krimināltiesību daļas vadītājas Solvitas Anskaites informāciju.

Lai klātienē iepazītos ar situāciju ieslodzījuma vietā, deputāti nolēma izbraukuma sēdē apmeklēt kādu no Latvijas cietumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!