• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atvēro durvju dienu Saeimas namā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Brasas cietuma ieslodzīto sūdzībām

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atvēro durvju dienu Saeimas namā

Piektdien, 19.septembrī, Saeima aicina interesentus piedalīties atvērto durvju dienā, lai klātienē varētu apskatīt Saeimas namu, iepazīties ar tā unikālo arhitektūru un vēsturi. Plānotas tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju un Saeimas amatpersonām, lai tuvāk iepazītos ar Saeimas darbu.

Ikvienam būs iespēja apmeklēt, piemēram, Saeimas sēžu zāli, kurā katru ceturtdienu deputāti sanāk uz darba sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes un konferences. Tostarp apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja un darbinieku ikdienas darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Saeimas deputātiem.

Saeimai īpaši svarīga ir sadarbība ar citu valstu parlamentiem, un nozīmīga Saeimas amatpersonu darba sastāvdaļa ir diplomātisko attiecību veidošana. Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs retā iespēja apskatīt telpas, kurās tiek uzņemti citu valstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Sarkanajā zālē apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar vēsturiskām videoliecībām no Saeimas arhīva, piemēram, videofilmu par 1990.gada 4.maija Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanu.

Lai Saeimas namu varētu apmeklēt pēc iespējas vairāk cilvēku, apmeklētāji šajā dienā tiks gaidīti no pulksten 10 līdz pat pulksten 20.

Atvērto durvju dienas ietvaros cilvēki ir aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli. Priekšroka tiks dota tiem apmeklētājiem, kuri iepriekš būs pieteikuši savu apmeklējumu, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un tālruņa numuru) uz e-pastu: proto@saeima.lv . Papildu informācija pa tālruni 67087331 vai 67087353.

Apmeklētājiem, ieejot Saeimas namā Jēkaba ielā 11, būs jāuzrāda Saeimas apsardzei personu apliecinoši dokumenti un jāiziet drošības pārbaude.

Latvijas Republikas 90 gadu jubilejas ietvaros 19.septembrī visā Latvijā tiek organizēta Valsts pārvaldes atvērto durvju diena.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!