• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Zviedrijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181038

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko konferenci "Personiskais asistents"

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Zviedrijas vēstnieku

21.augustā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Matsu Stafansonu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs un Zviedrijas vēstnieks pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību, atzīmējot intensīvās attiecības kā politiskajā, tā ekonomiskajā un kultūras jomā. G.Daudze norādīja, ka par dinamisku ekonomisko sakaru attīstību liecina Latvijas eksporta pieaugums uz Zviedriju, kas 2007.gadā pieaudzis par 45 procentiem.

Pārrunājot enerģētikas jautājumus, puses uzsvēra nepieciešamību attīstīt Baltijas reģiona valstis vienojošu elektroenerģijas tīklu, kas uzlabotu atsevišķu Eiropas Savienības valstu enerģētisko neatkarību. M.Stafansons izteica gatavību aktīvi iesaistīties, lai risinātu jautājumu par starpsavienojuma izveidi starp Zviedriju un Baltijas valstīm.

Runājot par notikumiem Gruzijā, Zviedrijas vēstnieks informēja, ka tie būtiski satricinājuši Zviedrijas sabiedrisko domu, un pauda nostāju, ka Krievijas intervence suverēnās Gruzijas teritorijā nav attaisnojama. G.Daudze norādīja, ka nav pieņemams Krievijas izmantotais iegansts militārajam iebrukumam Gruzijā un šis konflikts būs viena no galvenajām tēmām Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kas no 26. līdz 28.augustam norisināsies Jūrmalā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!