• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko konferenci "Personiskais asistents". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181039

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemessardzes attīstību – komisijas secinājumi

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko konferenci “Personiskais asistents”

20.augustā pēc divu dienu darba noslēdzās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas, Ziemeļu Ministru padomes un invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” organizētā starptautiskā konference “Personiskais asistents”.

Konferencē lektori no Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas un Somijas dalījās pieredzē par asistenta pakalpojuma attīstību ziemeļvalstīs. Savukārt Latvijas pārstāvji iepazīstināja ar saviem pilotprojektiem un pirmo pieredzi asistenta pakalpojuma izveidē Cēsu 2.pamatskolā, dienas aprūpes centrā “Saulessvece” un Cēsu pašvaldībā.

Pasākuma dalībnieki strādāja arī darba grupās, iezīmējot Latvijas situācijai piemērota asistenta pakalpojuma aprises, kas ietver asistenta atlasi un apmācību, pakalpojuma nodrošināšanas organizatoriskos jautājumus pašvaldībā, asistenta darba uzdevumus un viņa darba novērtēšanu, kā arī asistenta pakalpojuma saņēmēju loku – sociālās grupas.

Saeima patlaban strādā pie jaunā Invaliditātes likuma, kas paredz ieviest bezmaksas personiskā asistenta pakalpojumu cilvēkiem ar smagiem funkcionāliem traucējumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!