• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Bulgārijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2008., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par ministrijas darbu, diplomātisko dienestu un tā attīstību

Vēl šajā numurā

16.09.2008., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Bulgārijā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija, sākot oficiālo vizīti Bulgārijas Republikā, 15.septembrī tikās ar Bulgārijas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Georgiju Pirinski.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka šī ir pirmā reize, kad Latvijas parlamenta vadītājs oficiālā vizītē apmeklē Bulgāriju.

Gundars Daudze arī atzīmēja, ka vizīte noris zīmīgā laikā – pašā Bulgārijas neatkarības 100.gadadienas svinību priekšvakarā, kā arī pastāstīja, ka šogad tiek svinēta arī Latvijas Republikas 90 gadu jubileja.

 

“Latvijai un Bulgārijai ir kopīgas intereses Eiropas Savienībā un NATO, tāpēc ir jāstrādā pie divpusējo attiecību intensificēšanas, attīstot politisko dialogu, tirdznieciski ekonomiskās saites un iedzīvotāju savstarpējos kontaktus,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

Pārrunājot drošības un stabilitātes jautājumus Eiropā, abas puses bija vienisprātis, ka reģionālās sadarbības formāti ir būtisks elements stabilitātes un labklājības veicināšanā. Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs G.Pirinskis informēja par Bulgārijas atbalstu sadarbībai Melnās jūras un Balkānu reģionā.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs pastāstīja par triju Baltijas valstu ciešo sadarbību, kā arī par Baltijas valstu un Ziemeļvalstu aktīvo dialogu.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvija atbalsta Eiropas perspektīvu Dienvideiropas un Austrumeiropas valstīm, un informēja par Albānijas un Horvātijas NATO pievienošanās protokolu ratifikācijas gaitu Saeimā.

Runājot par starptautiskajām aktualitātēm, abas puses bija vienisprātis, ka stāvoklis Gruzijā pašreiz ir centrālais jautājums Eiropas drošības stabilitātes kontekstā.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze norādīja uz Latvijas pausto politisko atbalstu Gruzijas valsts suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī pastāstīja par sniegto praktisko un humāno palīdzību Gruzijas atjaunošanai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!