• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Bulgārijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2008., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par nekustamo īpašumu tiesību nostiprināšanu

Vēl šajā numurā

17.09.2008., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Bulgārijā

01.JPG (16471 bytes)
Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 15.septembrī, klātesot Bulgārijas Republikas Nacionālās asamblejas (parlamenta) priekšsēdētājam Georgijam Pirinskim, parakstās Nacionālās asamblejas viesu grāmatā
Foto: Guntis Beņķis

Turpinot oficiālo vizīti Bulgārijā, (skat. “LV” Nr.143, 16.09.2008.) vakar, 16.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija, uzturoties oficiālā vizītē Bulgārijā, tikās ar Bulgārijas Republikas prezidentu Georgiju Parvanovu (Georgi Parvanov).

Tikšanās laikā tika pārrunāti divpusējās sadarbības un Eiropas drošības un stabilitātes jautājumi.

Bulgārijas prezidents augstu novērtēja Saeimas priekšsēdētāja pirmo oficiālo vizīti Bulgārijā, norādot, ka politiskā dialoga intensificēšana starp abām valstīm jau atstāj iespaidu uz ekonomisko sadarbību, jo būtiski pieaudzis tirdzniecības apgrozījums un Latvijas investīcijas Bulgārijā.

Runājot par drošības jautājumiem, abas puses bija vienisprātis, ka atbalsta atvērto durvju politiku NATO paplašināšanās jautājumā.

 

“Abu valstu interesēs ir, lai izšķirošos brīžos Eiropas Savienība spētu runāt vienotā balsī. Notikumi Gruzijā arī apliecināja, cik svarīgi Eiropas Savienībai ir veidot ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienības Austrumu kaimiņvalstīm,” norādīja G.Daudze.

Savukārt tikšanās laikā ar Bulgārijas ārlietu ministru Ivailo Kalfinu (Ivailo Kalfin) un Nacionālās asamblejas Enerģētikas komitejas priekšsēdētāju Ramadanu Atalaju (Rhamadan Atalay) amatpersonas apsprieda enerģētikas drošību un Eiropas Savienības kopīgās energopolitikas attīstību. Abas puses bija vienisprātis, ka energoresursus nedrīkst izmantot kā līdzekli politisko mērķu sasniegšanai.

“Saeima seko līdzi situācijai globālajā enerģētikas tirgū, tostarp mūs interesē Bulgārijā plānotie energoresursu tranzīta ceļi. Latvija uzskata, ka Eiropas Savienībai jāveido vienota enerģētikas politika un tas attiecas gan uz energoresursu tranzītu, gan uz energoresursu iepirkšanu,” apliecināja Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis.

Bulgārijas parlamenta deputāti informēja, ka viņu valsts ir iesaistījusies gāzes vada South Stream projektā, tomēr, lai dažādotu energoresursu piegādes, tiek liktas lielas cerības uz gāzes vada projektu Nabucco.

Sarunā ar Bulgārijas premjerministru Sergeju Staniševu (Sergei Stanishev) tika apspriesta iespēja sākt tiešo avioreisu satiksmi starp Rīgu un Sofiju, kas ļautu attīstīt abu valstu ekonomisko sadarbību.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!