• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par paveikto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2008., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem par pienu

Vēl šajā numurā

18.09.2008., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par paveikto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas izstrādē

Eiropas Komisijas Reģionālās attīstības ģenerāldirektorāta un Francijas prezidentūras darba grupas par Kohēzijas politikas nākotni pārstāvji atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas (LIAS) līdz 2030.gadam izstrādē.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma 17.septembrī, Briselē tiekoties ar ES pārstāvjiem, norādīja, ka Latvijā šāda veida stratēģija tiek izstrādāta pirmo reizi. Tā ir jauna pieeja un pieredze valsts attīstības plānošanas dokumentu izstrādē, plaši iesaistot iedzīvotājus no visiem Latvijas reģioniem, akcentēja RAPLM valsts sekretāre.

Sākot darbu pie LIAS izstrādes, neatkarīga zinātnieku darba grupa prof. Roberta Ķīļa vadībā veica apjomīgu pētniecības darbu, analizējot situāciju valstī un Latvijas turpmākajai attīstībai būtiskās jomās.

L.Straujuma iepazīstināja ar stratēģijas pamatuzstādījumiem: kas ir laimīgs cilvēks labklājīgā valstī, ilgtspējīgs un veselīgs dzīvesveids, radoša, iecietīga un toleranta sabiedrība un sadarbībā radīta konkurētspēja.

EK pārstāvji atzinīgi novērtēja LIAS izstrādē izmantoto metodiku un pieeju, kā tiek rasts risinājums nenovēršamiem izaicinājumiem. Stratēģijā izmantoti vienkārši principi, ko pielietot dažādās jomās un situācijās, savus ierobežojumus un trūkumus pārvēršot par iespējām un ieguvumiem, uzsvēra klātesošie.

Tāpat klātesošie tika informēti par RAPLM iniciatīvu iesaistīt jauniešus LIAS izstrādes procesā. Jauniešu organizāciju uzdevums ir diskutēt un vienoties par Latvijas attīstības redzējumu, sniedzot rekomendācijas Latvijas izglītības sistēmas pielāgošanai 21.gadsimta prasībām un iespējām.

EK pārstāvji, informējot par Eiropas Savienības Ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, uzsvēra, ka mērķis ir noteikt un izstrādāt darbības, kas palīdz ES sasniegt pastāvīgu dzīves kvalitātes uzlabojumu gan pašreizējām, gan nākamajām paaudzēm, radot ilgtspējīgas kopienas, kas ir spējīgas pārvaldīt un efektīvi izmantot resursus, kā arī ekoloģisko un sociālo jauninājumu potenciālu tautsaimniecībā, nodrošinot labklājību, vides aizsardzību un sociālo kohēziju.

Noslēgumā L.Straujuma informēja par stratēģijas 1.redakcijas sabiedriskās apspriešanas sākšanu, kas notiks 10.oktobrī nacionālajā forumā “Atspēriens. Latvija 2030”. Latvijas iedzīvotājiem un dažādu nozaru pārstāvjiem būs iespēja diskutēt un sniegt savu vērtējumu par piedāvātajiem risinājumiem Latvijas attīstībai.

Pēc apstiprināšanas Saeimā Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija kļūs par valsts galveno plānošanas dokumentu. Visi stratēģiskās plānošanas un attīstības dokumenti tiks veidoti saskaņā ar šīs stratēģijas noteiktajiem virzieniem un prioritātēm.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!