• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2008., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Piedaloties diskusijā par skolotāju atalgojuma sistēmu

Vēl šajā numurā

18.09.2008., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

17.septembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidentu, Rīgas domes priekšsēdētāju Jāni Birku, un lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem, lai pārrunātu būtiskākās pašvaldību aktualitātes, jo īpaši lielu uzmanību pievēršot jautājumam par palīdzību maznodrošinātajiem saistībā ar siltumenerģijas tarifu kāpumu gaidāmajā apkures sezonā. Pārrunājot par plānoto palīdzību maznodrošinātajiem, Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji izklāstīja situāciju par esošo pabalstu sistēmu pašvaldībās un to procentuālo sadalījumu.

Ministru prezidents I.Godmanis norādīja: “Būs jāpārstrukturē pašvaldību budžetu sociālo pabalstu struktūra par labu garantētajam iztikas minimuma pabalstam (GMI) un dzīvokļa pabalstam, jo arī paredzamās izmaiņas likumdošanā plāno noteikt šos pabalsta veidus kā prioritārus.”

Apspriesti arī jautājumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa sadalījumu 2009.gadā, kā arī pašvaldību savstarpēji norēķini par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem.

Tiekoties ar pašvaldību domju vadītājiem, tika pārrunāts jautājums par situāciju daudzdzīvokļu māju un sabiedrisko ēku energoefektivitātes paaugstināšanā, kā arī iespējamie risinājumi, kā varētu palielināt finansējumu, izmantojot dažādus ES fondus un sniedzot lielāku atbalstu pašvaldībām, kas ļautu būtiski samazināt siltumenerģijas patēriņu un līdz ar to arī iedzīvotāju izdevumus par siltumu.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!