• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 16.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2008., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas, Baltijas, Eiropas un pasaules drošībai

Vēl šajā numurā

19.09.2008., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 16.septembrī

 

LM: Par grozījumiem likumā par valsts fondētajām pensijām

Lai samazinātu valsts fondēto pensiju shēmas administratīvās izmaksas, no 2009.gada Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) konta izrakstu par fondēto pensiju shēmas darbību, kā arī par līdzekļu pārvaldītāja vai ieguldījumu plāna maiņu shēmas dalībniekiem vairs neizsūtīs automātiski. Shēmas dalībnieki tos joprojām varēs saņemt, iesniedzot rakstisku pieprasījumu VSAA vai ierodoties personīgi.

Līdz ar to VSAA budžeta izdevumi samazinātos par 398 tūkstošiem latu gadā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra turpinās informēt shēmas dalībniekus par reģistrāciju fondēto pensiju shēmā un citām būtiskām izmaiņām.

To paredz LM izstrādātie grozījumi likumā par valsts fondētajām pensijām, kas 16.septembrī izskatīti Ministru kabineta sēdē, par tiem vēl lems Saeimā.

 

LM: Par pabalsta paaugstināšanu invalīdiem kopš bērnības

Lai uzlabotu maznodrošinātāko iedzīvotāju finansiālo stāvokli, Labklājības ministrija rosina ar 2009.gada 1.janvāri paaugstināt valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu invalīdiem kopš bērnības no 50 latiem līdz 75 latiem mēnesī.

To paredz Labklājības ministrijas izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta un apbedīšanas pabalsta apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību. Grozījumi 16.septembrī izskatīti Ministru kabineta sēdē.

2009.gadā valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu varētu saņemt 9936 invalīdi kopš bērnības.

Tas nozīmē, lai nodrošinātu valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta izmaksu invalīdiem kopš bērnības, 2009.gadā no valsts budžeta būtu nepieciešami vairāk nekā 8,9 miljoni latu.

2007.gadā valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu saņēma vairāk nekā 16 tūkstoši iedzīvotāju, no kuriem 11 tūkstoši bija tieši invalīdi kopš bērnības.

Tāpat LM norāda, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs līdz 75 latiem būtu jāpalielina visiem invalīdiem – gan tiem, kas pašlaik saņem 45 latus, gan invalīdiem kopš bērnības, kas saņem 50 latus mēnesī, lai netiktu noteikts būtiski atšķirīgs sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs.

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru Ministru kabinets pārskata pēc labklājības ministra ierosinājuma atbilstoši valsts budžeta iespējām, izvērtējot ekonomisko situāciju valstī, kā arī ņemot vērā Centrālās statistikas pārvaldes noteikto vidējo patēriņa cenu indeksu.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

RAPLM: Par attīstības centru izaugsmes veicināšanu līdzsvarotai valsts attīstībai

Ministru kabinets 16.septembrī apstiprināja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) veiktos grozījumus 3.6.1.1.aktivitātei “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”.

Grozījumi noteikumos nosaka, ka projekta iesnieguma veidlapai jāpievieno arī īpašuma tiesību apliecinošas dokumentācijas kopija par infrastruktūras objektu vai objektiem, kuros ir plānots veikt ieguldījumus, lai nodrošinātu projekta ietvaros izveidotās infrastruktūras ilgtermiņa mērķu sasniegšanu.

Aktivitātes mērķis ir nodrošināt noteiktu pilsētu izaugsmi, sniedzot atbalstu projektu īstenošanai pilsētvides un pilsētreģionu konkurētspējas, sasniedzamības vai pieejamības un pievilcības faktoru attīstībai saskaņā ar integrētām pašvaldību attīstības programmām.

Aktivitātes mērķa grupas ir nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru – Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Rēzeknes, Valmieras, Ventspils, Aizkraukles, Cēsu, Gulbenes, Kuldīgas, Līvānu, Madonas, Saldus, Smiltenes, Talsu – un to apkārtējo teritoriju iedzīvotāji un komersanti.

Aktivitātes īstenošana tiek finansēta no nacionālā publiskā finansējuma, kuru nodrošina projekta iesniedzējs, un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Kopējais aktivitātei pieejamais finansējums ir 209 216 720 lati, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 177 834 211 lati un nacionālais publiskais finansējums 31 382 509 lati.

 

RAPLM: Par kārtību Eiropas Savienības fondu saņemšanai speciālistu piesaistei plānošanas reģioniem, pilsētām un novadiem

Valdība 16.septembrī apstiprināja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātos noteikumus par kārtību, kādā plānošanas reģioni, pilsētu un novadu pašvaldības varēs saņemt Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējumu speciālistu piesaistei.

ES līdzfinansētās aktivitātes mērķis ir paaugstināt plānošanas reģionu, pilsētu un novadu pašvaldību administratīvo kapacitāti, sekmējot efektīvas publiskās pārvaldes vajadzībām atbilstošu speciālistu piesaisti plānošanas reģionu un vietējās pārvaldes līmenī (pilsētās un novados).

Kopējais aktivitātei pieejamais finansējums ir 9 007 260 lati, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums ir 7 656 171 lats un nacionālais publiskais finansējums ir 1 351 089 lati. Aktivitāti īstenos ierobežotas projektu iesniegumu atlases veidā.

Izstrādātie noteikumi nosaka projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, prasības projektu iesniedzējiem, atbildīgo iestādi un sadarbības iestādi, kompetences sadalījumu, sadarbības kārtību, kā arī sadarbības iestādes funkcionālo padotības formu.

Projekta īstenošanas ilgums nedrīkstēs pārsniegt 22 mēnešus, un viena speciālista atalgojuma samaksas periods nedrīkstēs pārsniegt 18 mēnešus pēc dienas, kad noslēgta vienošanās par projekta īstenošanu.

Aktivitātes īstenošanu nodrošinās RAPLM kā atbildīgā iestāde un Valsts reģionālās attīstības aģentūra kā sadarbības iestāde.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!