• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Centrālāzijas ārlietu ministru forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbību

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Centrālāzijas ārlietu ministru forumu

18.septembrī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās pirmajā Eiropas Savienības un Centrālāzijas ārlietu ministru forumā par drošības jautājumiem, kas norisinājās Parīzē pēc ES prezidējošās valsts Francijas iniciatīvas.

Latvijas ārlietu ministrs uzstājās ar uzrunu ārlietu ministru diskusijā par enerģētikas drošību, tostarp ES un Centrālāzijas valstu sadarbību enerģētikas sektorā. Ārlietu ministrs norādīja, ka padziļināta ES un Centrālāzijas valstu partnerība ir abpusēji izdevīga un nodrošinātu energoresursu diversifikācijas iespējas.

Foruma noslēgumā ārlietu ministri pieņēma kopīgu deklarāciju, kurā pausta apņemšanās veicināt politisko dialogu un reģionālās stabilitātes stiprināšanu. Vienlaikus ministri deklarācijas tekstā uzsver sadarbību cīņā pret terorismu un narkobiznesu, kā arī turpmāku iesaisti Afganistānas rekonstrukcijas procesā. Īpaša sadaļa deklarācijā veltīta enerģētiskās partnerības jautājumiem. Ministri vienojās par visaptverošas pieejas Centrālāzijas reģiona drošības stiprināšanā izstrādi, iesaistot arī reģionālās organizācijas.

ES un Centrālāzijas valstu foruma par drošības jautājumiem ietvaros norisinājās arī M.Riekstiņa divpusēja tikšanās ar Uzbekistānas ārlietu ministru Vladimiru Norovu. Uzbekistānas ārlietu ministrs īsi informēja par aktualitātēm Centrālāzijas reģionā un Uzbekistānas dialogā ar ES. Sarunā abi ārlietu ministri atzīmēja ilglaicīgo abu valstu sadarbību, kuras rezultātā šogad notiks Valsts prezidenta Valda Zatlera valstsvizīte Centrālāzijas reģionā, tai skaitā Uzbekistānā. Abas puses norādīja, ka ir ieinteresētas padziļinātā sadarbībā, jo īpaši ekonomikas jomā. Šajā sakarā tika atzīmēta arī Latvijas uzņēmēju interese reģionā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!