• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Sākot darba vizīti ASV, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze svētdien, 21.septembrī, tikās ar Latvijas goda konsulu Ņujorkā Dari Dēliņu, kā arī citiem ASV latviešu kopienas pārstāvjiem, bet pēc tam notika kopīga režisora Edvīna Šnores filmas “The Soviet Story” pirmizrādes Ņujorkā noskatīšanās.

 “Kopš vasaras sākuma, kad filmu skatījos pirmoreiz, pasaule ir mainījusies. Un filmas finālā izskanējušais brīdinājums nepieļaut totalitāro ideoloģiju atdzimšanu ir ieguvis pavisam citu skanējumu,” teica Valsts prezidents, piebilstot, ka Gruzijā notikušais mudina daudz skaidrāk apzināties demokrātiskas NATO un ES dalībvalsts priekšrocības un pamatvērtības, uz kurām balstās mūsu valsts. “Mums arī turpmāk jāspēj un jāprot nosargāt savu valstiskumu – savas tautas vērtības, dzīvesveidu, tradīcijas un sapņus,” piebilda V.Zatlers.

Valsts prezidents pateicās ASV dzīvojošajiem latviešiem par viņu ieguldījumu, aizstāvot Latvijas intereses ASV, kā arī uzsvēra nepieciešamību arī turpmāk būt aktīviem, skaidrojot mūsu valsts un tautas vēsturi. Kā norādīja Valsts prezidents, līdz ar filmas “The Soviet Story” pirmizrādi ASV daudz plašāka auditorija gūs priekšstatu par nežēlīgajām padomju režīma represijām ne vien pret latviešu, bet arī citām tautām.

Pēc tikšanās ar ASV dzīvojošajiem latviešiem V.Zatlers apmeklēja Latvijas pārstāvniecību ANO, kur ar Latvijas pilnvaroto pagaidu lietvedi ANO Klāvu Sniedzi apsprieda būtiskākos ANO Ģenerālās asamblejas 63.sesijā plānotos pasākumus un šobrīd aktuālākās debašu tēmas ANO ietvaros – ANO uzstādītos tūkstošgades attīstības plānus, Drošības padomes reformas, kā arī Drošības padomē notikušās debates par iespējamo reakciju uz Gruzijā notiekošo.

ANO Ģenerālās asamblejas 63.sesija tiek atklāta šodien, 23.septembrī, bet Valsts prezidents ar ikgadējo uzrunu ANO uzstāsies rīt. Savukārt vakar, 22.septembrī, Valsts prezidents piedalījās ANO notiekošajā augsta līmeņa apaļā galda diskusijā “Africa’s Development Needs” (“Āfrikas attīstības vajadzības”), kuru kopīgi vadīja Ruandas Republikas prezidents Pauls Kagame un Somijas Republikas prezidente Tarja Halonena. ANO Ģenerālās asamblejas laikā Valsts prezidents piedalīsies vēl vairākās aktuālām starptautiskās politikas problēmām veltītās valstu un valdību vadītāju apaļā galda diskusijās.

Savukārt pēcpusdienā, apmeklējot Kolumbijas universitāti, Valsts prezidents uzstājās ar lekciju “Latvia’s View on Global Affairs” (“Pasaules notikumi Latvijas redzējumā”) un piedalījās diskusijā ar universitātes pasniedzējiem un studentiem. Šīs diskusijas uzmanības centrā bija militārā konflikta Gruzijā radītās konsekvences. Diskusijas laikā V.Zatlers atkārtoti uzsvēra Latvijas nemainīgo un stingro atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai un aicināja uz pārdomām, kā panākt saskaņotu starptautiskās sabiedrības turpmāko rīcību, atjaunojot Gruzijas ekonomiku pēc notikušā.

Darba vizītes gaitā notiks arī vairākas Valsts prezidenta un citu valstu/valdību vadītāju divpusējās tikšanās.

Valsts prezidenta preses dienets

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!