• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ķīnas Tautas Republikas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Nīderlandes vēstnieku

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ķīnas Tautas Republikas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone 19.septembrī tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Nacionālā Tautas kongresa Ārlietu komisijas delegāciju. Delegāciju vada Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Ķīnas–Latvijas grupas priekšsēdētājs Ma Veņpu.

K.Pētersone pateicās Ķīnas parlamentāriešiem par vizīti, norādot, ka ir pagodināta par iespēju tikties ar šīs valsts pārstāvjiem, ar kuru Latviju saista senas, draudzīgas un siltas attiecības.

Intensīvais politiskais dialogs starp abām valstīm ir labs pamats, lai attīstītu arī sadarbību ekonomikā, izglītībā un kultūrā, atzina K.Pētersone.

“Lai gan Latviju un Ķīnu ģeogrāfiski šķir liels attālums, abas valstis tomēr ir tuvas, jo starp mums ir tikai viens kopīgs kaimiņš,” norādīja Ma Veņpu. Viņš pateicās par K.Pētersones ieguldījumu abu valstu kultūras sakaru stiprināšanā, 2002.gadā apmeklējot Ķīnu kultūras ministres amatā, un uzaicināja Saeimas priekšsēdētāja biedri vizītē uz Pekinu. Tāpat delegācijas vadītājs atzinīgi novērtēja Latvijas atbalstu vienas Ķīnas politikai.

K.Pētersone apsveica Ķīnu ar ļoti veiksmīgo olimpisko spēļu organizāciju, norādot, ka mūsu sportisti pauduši tikai vislabākās atsauksmes par Ķīnā pavadīto laiku.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti 18.septembrī tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Nacionālā Tautas kongresa Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieku, Ķīnas–Latvijas grupas priekšsēdētāju Ma Veņpu un viņa vadīto delegāciju.

Latvija lielu uzmanību velta ciešāku attiecību veidošanai ar Ķīnu, un abu valstu starpā ir draudzīgas attiecības, ko apliecina arī Latvijas augstāko amatpersonu vizītes Ķīnā olimpisko spēļu laikā, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš.

A.Bērziņš un Ma Veņpu atzina, ka izveidojusies arī veiksmīga sadarbība starp abu valstu parlamentiem. Ķīnas delegācijas vadītājs pastāstīja par Ķīnas parlamentā izveidoto Ķīnas–Latvijas grupu. Viņš kā grupas vadītājs uzskata, ka attiecības starp parlamentiem ir neaizvietojamas daudzpusējo attiecību veidošanā starp valstīm. Ma Veņpu arī uzaicināja Saeimas delegāciju apmeklēt Ķīnu.

Sarunas laikā puses atzina, ka ekonomiskajai sadarbībai starp Latviju un Ķīnu ir liels potenciāls un būtiski šo sadarbību attīstīt, īpašu uzmanību pievēršot transportam un tirdzniecībai.

Pārrunājot Pekinas olimpisko spēļu un paralimpisko spēļu sekmīgo norisi un abu valstu sportistu sasniegumus, A.Bērziņš izteica atzinību Ķīnas pārstāvjiem par to labo organizāciju.

Tikšanās dalībnieki arī apmainījās viedokļiem par starptautiskajām aktualitātēm, tostarp Gruzijas un Krievijas konfliktu, un bija vienisprātis, ka neviens jautājums nevar tikt atrisināts ar militāra spēka lietošanu un pusēm jāspēj vienoties sarunu ceļā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!