• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Nīderlandes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Aleksandru Skritņiku

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Nīderlandes vēstnieku

18.septembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Juriānu Krāku, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Pārrunājot abu valstu attiecības, puses bija vienisprātis, ka, neskatoties uz līdzšinēji veiksmīgo sadarbību uzņēmējdarbībā, abas valstis ir ieinteresētas veidot vēl ciešākas ekonomiskās saites, un J.Krāks solīja savu atbalstu to veicināšanā. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Nīderlande ir piektais lielākais ārvalstu investors Latvijā, taču mūsu valsts aizvien ir atvērta ārvalstu kapitālam.

Nīderlandes vēstnieks pauda uzskatu, ka ciešākus kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem palīdzēs veidot tiešā gaisa satiksme starp Rīgu uz Amsterdamu, ko oktobrī plāno ieviest Latvijas aviokompānija “AirBaltic”. Patlaban tiešos reisus nodrošina tikai Nīderlandes kompānija “KLM”.

Runājot par enerģētikas problēmām, G.Daudze uzsvēra: viens no svarīgākajiem Eiropas Savienības jautājumiem ir kopīga enerģētikas politika, kas īpaši aktualizējies pēc karadarbības Gruzijā.

Savukārt J.Krāks pastāstīja par elektroenerģijas apgādes situāciju Nīderlandē, norādot, ka lēnām izsīkstošie dabasgāzes krājumi valstī ir pamats, lai politiķi atsāktu debates par atomenerģijas izmantošanas iespējām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!