• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Horvātijas un Albānijas pievienošanos NATO

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu

Pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas pilsētu un novadu administratīvās teritorijas noteiks Saeima, bet administratīvo robežu aprakstus apstiprinās Ministru kabinets. To paredz Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas atbalstītie priekšlikumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektam.

Saeima varēs izveidot vai likvidēt pilsētu un novadu administratīvās teritorijas, kā arī grozīt to robežas tikai valsts un attiecīgās pašvaldības iedzīvotāju interesēs. Lai Saeima ar likumu varētu mainīt minētās teritorijas, būs nepieciešams ieinteresēto pašvaldību lēmums un Ministru kabineta atzinums, paredz otrajam lasījumam atbalstītie priekšlikumi.

Republikas pilsētas administratīvo teritoriju varēs noteikt pilsētai, kurā ir ne mazāk kā 25 tūkstoši pastāvīgo iedzīvotāju un kurai ir attīstīta komercdarbība, transporta un komunālā saimniecība un sociālā infrastruktūra vai nozīmīgu kultūras iestāžu komplekss. Savukārt, lai izveidotu novadu, tā administratīvajā teritorijā pastāvīgi jādzīvo ne mazāk kā četriem tūkstošiem iedzīvotāju.

Komisija vēl turpinās izskatīt citus priekšlikumus, lai virzītu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu izskatīšanai otrajā lasījumā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!