• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par būvdarbiem Afganistānā ar Latvijas līdzfinansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2008., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un Centrālāzijas ārlietu ministru forumu

Vēl šajā numurā

23.09.2008., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par būvdarbiem Afganistānā ar Latvijas līdzfinansējumu

20.septembrī Afganistānā, Farjabas provinces Širintagabas pilsētā, atklājot būvdarbu sākšanu, Latvijas Ārlietu ministrijas politiskais un attīstības padomnieks Afganistānā Rūdolfs Brēmanis un provinces gubernators Abdulā Šafaks svinīgā ceremonijā iemūrēja pirmos akmeņus tiesu ēkas pamatos, kas tiek būvēta par Latvijas un Eiropas Komisijas finansējumu. Klāt bija arī provinces policijas un nacionālās drošības aģentūras vadība, kā arī šī projekta īstenotājs – Tehniskās sadarbības un attīstības aģentūras (The Agency for Technical Cooperation and Development – ACTED) Meimanas biroja vadītājs Džavids Akbarijs.

Ceremonija sākās pie Širintagabas policijas iecirkņa, kur uzrunu aptuveni 150 klātesošajiem pilsētas iedzīvotājiem (Širintagabas apgabalā dzīvo vairāk nekā 71 000 iedzīvotāju) un apkaimes vecākajiem teica provinces gubernators A.Šafaks. Savā uzrunā A.Šafaks uzsvēra drošību kā galveno elementu attīstībai, jo, uzlabojoties situācijai drošības jomā, paveras plašs ceļš attīstības projektiem, kāds, piemēram, ir šis jaunās un modernās tiesu ēkas būvēšana. Gubernators arī izskaidroja iedzīvotājiem projekta finansējuma avotu, veltot atzinīgus vārdus Latvijai un Eiropas Komisijai, kā arī uzsverot Meimanas Provinču atjaunošanas vienības nozīmīgo lomu provinces drošības stiprināšanā NATO misijas ietvaros.

Turpinājumā visi klātesošie gubernatora vadībā devās uz netālo būvdarbu norises vietu, kur tiks celta Širintagabas apgabala tiesu ēka. Vietējais reliģiskais līderis citēja Korānu un iesvētīja ēkas pamatu vietu. Gubernators pateicās R.Brēmanim par dalību šajā Širintagabai nozīmīgajā brīdī un Latvijai par ieguldījumu provinces attīstībā. Klātesošie tika iepazīstināti ar ēkas plānojumu un tehniskajiem datiem. Visbeidzot tika pārgriezta simboliskā būvdarbu vietas atklāšanas lenta un katra no klātesošajām amatpersonām pielika savu roku pāris pirmo tiesu ēkas pamatu akmeņu iecementēšanā zemē.

Kopumā visa projekta ietvaros tiks uzbūvētas trīs šādas tiesu ēkas un veikta tiesnešu un citu nozares darbinieku apmācība. Projekta kopējās izmaksas ir 500 000 eiro, no kuriem 100 000 eiro ir Latvijas valdības un Ārlietu ministrijas piešķirtie līdzekļi, bet pārējos 400 000 eiro līdzfinansē Eiropas Komisija. Vienlaikus ar Širintagabu darbi tiek sākti arī Keisāras apgabala tiesu ēkas celtniecībā, kur pēdējo nedēļu laikā zeme tika sagatavota celtniecībai, un uz tās ir jau savesti visi nepieciešamie būvmateriāli. Tuvāko pāris nedēļu laikā notiks būvdarbu atklāšana arī trešajā projektā ietvertajā apgabalā – Gurzivānā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!