• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību pirmpirkuma tiesībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2008., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181492

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra: Par pensiju indeksāciju oktobrī

Vēl šajā numurā

24.09.2008., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību pirmpirkuma tiesībām

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 23.septembrī ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu vienojās par priekšlikumiem pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas procesa vienkāršošanai.

Tieslietu ministrijas izstrādātā koncepcija par nekustamo īpašumu tiesību nostiprināšanas procedūru vienkāršošanu cita starpā apskata jautājumu par valsts un pašvaldību pirmpirkuma tiesībām, secinot, ka šis process ir sarežģīts un ilgs, kavējot nekustamo īpašumu reģistrācijas procedūras.

Attiecībā uz pašvaldību pirmpirkuma tiesībām koncepcijā tiek piedāvāts sašaurināt pašvaldību iespējas lemt par pirmpirkuma tiesību izmantošanu.

Tiekoties ar tieslietu ministru G.Bērziņu, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs E.Zalāns aicināja izvērtēt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) priekšlikumu, lai pašvaldību pirmpirkuma tiesību izmantošanas procesu padarītu efektīvāku.

Ministri vienojās, ka normatīvajos aktos varētu paredzēt: vietējām pašvaldībām ir pirmpirkuma tiesības, ja pašvaldības administratīvajā teritorijā tiek atsavināts nekustamais īpašums un tas nepieciešams jaunu pašvaldības infrastruktūras un ar citu pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītu objektu būvniecībai un uzturēšanai.

Pašvaldības teritorijas plānojumā tiks noteiktas tās teritorijas, kas būtu nepieciešamas normatīvajos aktos noteikto funkciju izpildei.

Līdz ar to trešajām personām būs zināma un saistoša pašvaldību iecere īstenot pirmpirkuma tiesības, kas novērsīs nepieciešamību privātpersonām ik reizi vērsties pašvaldībā, lai piedāvātu izmantot nekustamā īpašuma pirmpirkuma tiesības.

Ministri tikšanās laikā vienojās, ka RAPLM sagatavotie priekšlikumi tiks iekļauti koncepcijā, lai to tālāk virzītu izskatīšanai Ministru kabinetā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!