• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2008., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par narkotiku apkarošanas rīcības plānu

Vēl šajā numurā

24.09.2008., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni

23.septembrī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Francijas pilsētā Annesī piedalījās Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības ministru padomes neformālajā sanāksmē, kur kā galvenā diskusiju tēma tika izvirzīta Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) nākotne.

Uzrunā kolēģiem, izklāstot Latvijas nostāju Kopējās lauksaimniecības politikas sakārtošanā, M.Roze uzsvēra, ka risinājumi jautājumos par līdzvērtīgas un godīgas konkurences nodrošināšanu un tiešo maksājumu izlīdzināšanu ir jārod nekavējoties, tas ir, jau tagad notiekošās KLP “veselības pārbaudes” kontekstā.

Tāpat ministrs norādīja, ka galvenie pamatprincipi, pēc kuriem būtu jādarbojas KLP, ir: aktivitāte, vienlīdzība, ilgtspējība un vienkāršošana.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze arī pauda viedokli par Latvijas viedokli jautājumā par iespējamo atteikšanos no kompensācijām Eiropas Savienības lauksaimniekiem: “Lai nenostādītu ES lauksaimniekus salīdzinoši neizdevīgās pozīcijās pret trešo valstu lauksaimniekiem izmaksu ziņā, īpaši jau jaunās dalībvalstis, Latvija uzskata, ka kompensācijas pasākumi būtu jāpārskata, nevis jāatceļ, jo jau tā esošie tiešie maksājumi Latvijā nenosedz savstarpējās atbilstības prasību ieviešanas un pildīšanas izmaksas. Turklāt nav iespējams runāt par taisnīgu tirdzniecību ar globālajiem partneriem, ja pat Eiropas Savienības iekšienē netiek radīti priekšnosacījumi – līdzvērtīgi maksājumi godīgai konkurencei vienotā tirgus ietvaros.” M.Roze uzsvēra, ka, plānojot KLP pamatnostādnes ilgtermiņā, ir jādomā par stabilitāti ES iekšējā un ārējā tirgū.

Savukārt, izklāstot attieksmi jautājumā par KLP ražošanas sistēmu dažādošanu, zemkopības ministrs norādīja, ka ir jāturpina izstrādāt politika, kas nodrošinātu sabiedrības mainīgās vajadzības: pārtikas drošumu, vides aizsardzību, klimata pārmaiņas, atjaunojamās enerģijas avotu attīstības veicināšanu.

“Tāpat ļoti ceru, ka turpmāk arvien biežāk tiks sadzirdēts patiešām visu dalībvalstu viedoklis un ņemtas vērā visas vajadzības, rodot pēc iespējas labāko kompromisu. Vēl vairāk – mums katram un visiem kopā ir jāieklausās un jāņem vērā arī tas, kas notiek sabiedrībā. Mani patiesi māc bažas: ja mēs neradīsim visiem pieņemamu un saprotamu politiku, Eiropas Savienības tēls nopietni cietīs. Es un, cerams, arī jūs vēlamies redzēt, ka mēs – Eiropas lauksaimniecības politikas veidotāji – ar KLP vidēja termiņa pārskatu tiešām veicam veselīgu pārbaudi, nevis Kopējās lauksaimniecības politikas veselības sagrāvi,” paužot savu nostāju, teica M.Roze.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!