• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Dānijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2008., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181536

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2008. gada 18. septembra sēdi

Vēl šajā numurā

25.09.2008., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar Dānijas vēstnieku

 

23.septembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ufi Oto Volfehelu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka Latvijai ir laba sadarbības pieredze ar Dāniju visos līmeņos un mūsu parlamentam vienmēr ir bijis veiksmīgs un produktīvs dialogs ar šīs valsts vēstniekiem. G.Daudze augsti novērtēja, ka Dānija bija pirmā valsts, kura pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991.gadā akreditēja savu vēstnieku Rīgā. Viņš piebilda, ka arī valstīm, kas patlaban vēlas pievienoties Eiropas Savienībai (ES) un NATO, ir ļoti būtiski sajust starptautisku atbalstu.

Vēstnieks norādīja, ka Dānija ir aktīvi atbalstījusi Latviju ceļā un ES un NATO un patlaban abas valstis ir līdzvērtīgi partneri, kas veiksmīgi sadarbojas starptautiskās organizācijās.

Atbildot uz Dānijas vēstnieka jautājumu par politiskajiem un ekonomiskajiem izaicinājumiem Latvijā, G.Daudze norādīja, ka viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir izstrādāt nākamā gada valsts budžetu, ļoti nopietni sabalansējot valsts vajadzības ar saspringtajā ekonomiskajā situācijā būtiski ierobežotajām iespējām.

Savukārt, apspriežot enerģētikas jautājumus, U.O.Volfehels izteica gatavību dalīties Dānijas pieredzē atjaunojamās enerģijas iegūšanā.

Puses pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes un situāciju pēc Krievijas–Gruzijas militārā konflikta.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!