• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālo politiku un pašvaldībām Latvijā un Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2008., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181575

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, dalību ANO sesijas atklāšanā un tikšanos ar valstu vadītājiem

Vēl šajā numurā

25.09.2008., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālo politiku un pašvaldībām Latvijā un Eiropā

GRAMATA1.JPG (15282 bytes)
Izdevuma autori, grāmatas atvēršanas reizē
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Pirmdien, 22.septembrī, Eiropas Savienības mājā notika prof. Edvīna Vanaga, prof. Ineses Vaideres, Dr.oec. Ingas Vilkas un Dr.oec. Ilmāra Vanaga (attēlā no kreisās) grāmatas “Regional policy and development of local government in Latvia and the European Union” prezentācija. Šis izdevums ir autoru gada sākumā izdotās grāmatas “Reģionālā politika un pašvaldību attīstība Eiropas Savienībā un Latvijā” angļu valodas versija Leldes Pfafrodes tulkojumā.

Grāmata ir fundamentāls pētījums, kas ietver ieskatu reģionālās attīstības un pašvaldību teorijā. Īpaša vieta ierādīta Latvijai, tomēr autori pievērsušies arī citām ES dalībvalstīm, apskatot dažādus pašvaldību sistēmu modeļus.P3.JPG (13448 bytes)

Kā uzsver grāmatas līdzautore I.Vaidere: “Reģionālā politika Latvijā šobrīd ir atstāta novārtā, jo investīciju sadale lielākoties notiek pēc politiskās piederības, nevis valsts attīstības lietderības. Cerams, ka šis apjomīgais pētījums kalpos par atgādinājumu gan reģionālās politikas veidotājiem, gan pašvaldību darbiniekiem un vadītājiem, veicinot kopēju izpratni par Latvijas un Eiropas Savienības reģionu un atsevišķu pašvaldību attīstības mērķiem. Nozīmīgi ir tas, ka pirmoreiz tādā apjomā ar reģionālo un pašvaldību politiku Latvijā ir iespējams iepazīties ārvalstu speciālistiem un interesentiem.”

Grāmatu izdevis LU Akadēmiskais apgāds ar Eiropas Parlamenta Nāciju Eiropas grupas finansiālu atbalstu.

 

 

Alise Ķezbere, EP deputātes I.Vaideres palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!