• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Zviedrijas Karalistē, tikšanos ar premjerministru un piedalīšanos grāmatu gadatirgus atklāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2008., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja plānoto darba vizīti Gruzijas Republikā 29. un 30.septembrī

Vēl šajā numurā

26.09.2008., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Zviedrijas Karalistē, tikšanos ar premjerministru un piedalīšanos grāmatu gadatirgus atklāšanā

SKRIEN.JPG (19406 bytes)
Zviedrijas Karalistes premjerministrs Frederiks Reinfelts, 25.septembrī sirsnīgi sveicot savu kolēģi – Latvijas Republikas Ministru prezidentu Ivaru Godmani
Foto: EPA/A.F.I.

25.septembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Zviedrijas Karalistes premjerministru Frederiku Reinfeltu (Fredrik Reinfeldt). Tika pārrunāta ekonomiskā un finanšu situācija Latvijā un Zviedrijā saistībā ar pasaules situāciju banku sektorā.

I.Godmanis informēja par budžeta sagatavošanas procesu un valdības pieņemtajiem lēmumiem valsts institūciju izdevumu samazināšanas kontekstā.

Premjeri pārrunāja oktobrī plānotās Eiropadomes darba kārtības jautājumus. I.Godmanis informēja par tikšanos ar “Svenska Krafnät” pārstāvjiem, kuras laikā tika apspriests jautājums par energosavienojumu starp Zviedriju un Latviju.

25.septembrī Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītes ietvaros Zviedrijā kopā ar Zviedrijas kultūras ministri Lenu Adelsoni Liljerotu arī atklāja Gēteborgas starptautisko grāmatu gadatirgu.

Ministru prezidents atklāšanas runā akcentēja Latvijas un Zviedrijas aktīvo sadarbību kultūrā un tās lielo potenciālu, īpaši atzīmējot literatūras vietu kultūras sakaros. I.Godmanis uzsvēra: “Latvijas piedalīšanās Gēteborgas starptautiskajā grāmatu gadatirgū ir nozīmīgs kultūras notikums. Tā ir daļa no Latvijas kultūrpolitikas starptautiskās dimensijas un vienlaikus pašsaprotams Latvijas un Zviedrijas kultūras apmaiņas process.”

Latvijas dalība galvenā viesa statusā Gēteborgas grāmatu gadatirgū ir uzskatāma par vienu no lielākajiem Latviju reprezentējošo pasākumu ārvalstīs šogad. Šo godu Latvija izpelnījusies savas 90.jubilejas svinību gadā. Gēteborgas grāmatu gadatirgus ir lielākais grāmatu nozares pasākums Ziemeļeiropā, kas uzmanības lokā izvirza ne tikai grāmatniecības, literatūras, bibliotēku un citas kultūras nozares aktualitātes, bet arī globāli nozīmīgus politiskus un ekonomiskus jautājumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!