• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja plānoto darba vizīti Gruzijas Republikā 29. un 30.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2008., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, uzstāšanos ANO sesijā un tikšanos ar valstu vadītājiem

Vēl šajā numurā

26.09.2008., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja plānoto darba vizīti Gruzijas Republikā 29. un 30.septembrī

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 29. un 30.septembrī pēc Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Davida Bakradzes ielūguma uzturēsies darba vizītē Gruzijā.

“Šī vizīte palīdzēs gūt tiešu priekšstatu par militārā konflikta radītajām sekām. Latvija zina, cik svarīgs grūtā brīdī ir starptautisks atbalsts, tādēļ uzskatu, ka mūsu valstij visos iespējamos veidos jāturpina sniegt atbalstu Gruzijas tautai. Šī vizīte, kurā dodamies pēc Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja uzaicinājuma, ir vēl viens apliecinājums mūsu solidaritātei,” uzsver G.Daudze. Viņš norāda, ka Saeima jau vairākkārt ir paudusi savu nostāju pret karu Gruzijā.

Saeimas delegācijai paredzētas tikšanās ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Bakradzi, priekšsēdētāja biedriem, Ministru prezidenta biedru un ārlietu ministri. Tāpat paredzēta tikšanās ar visas Gruzijas patriarhu Viņa Svētību Iliju II.

Plānots, ka Saeimas delegācija apmeklēs Gori pilsētu, lai gūtu priekšstatu par kara radītajiem postījumiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Andris Bērziņš un deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Lai atceramies: 11.augustā trīs Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji nāca klajā ar kopīgu paziņojumu par stāvokli Gruzijā.

Savukārt 14.augustā Saeima ārkārtas sēdē pieņēma paziņojumu par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai.

Un 28.augustā kopīgu paziņojumu izplatīja Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāji, kas Jūrmalā bija pulcējušies uz ikgadējo konferenci.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!