• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, uzstāšanos ANO sesijā un tikšanos ar valstu vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2008., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.09.2008., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, tikšanos ar Irānas ārlietu ministru, citām diplomātiskajām aktivitātēm

ANO Ģenerālās asamblejas Ņujorkā ietvaros 24.septembrī pēc Irānas puses iniciatīvas notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa tikšanās ar Irānas Islāma Republikas ārlietu ministru Manučeru Motaki, kuras laikā tika apspriestas Latvijas un Irānas politisko konsultāciju iespējas, Irānas reģionālā sadarbība, kodoljautājums, kā arī cilvēktiesību ievērošana Irānā.

Attiecībā uz Latvijas un Irānas divpusējās sadarbības perspektīvu M.Riekstiņš un M.Motaki pārrunāja iespēju organizēt abu valstu ārlietu ministriju pārstāvju politiskās konsultācijas, kā arī saskaņot Latvijas Republikas un Irānas Islāma Republikas sadarbības līgumu par gaisa satiksmi.

“Pat situācijā, kad Latvijas un Irānas viedokļi vairākos jautājumos nesakrīt un mūsu vērtējums par politiskajām norisēm un situāciju reģionā brīžiem ir atšķirīgs, uzskatu, ka ir nepieciešama viedokļu apmaiņa un starpvalstu dialogs,” norādīja Latvijas ārlietu ministrs.

Ministri apmainījās viedokļiem par situāciju reģionā, īpaši Irānas kaimiņvalstīs. M.Riekstiņš pauda viedokli, ka starptautiskai sabiedrībai jāturpina iesaiste stabilitātes veicināšanā reģionā. Savukārt M.Motaki atzīmēja Irānas sadarbību ar Eiropas Savienību, ierobežojot narkotiku plūsmu Afganistānā.

M.Riekstiņš aktualizēja jautājumu par cilvēktiesību jautājumu Irānā. Viņš uzsvēra, ka svarīgi, lai Irānas valdība neatsakās no Eiropas Savienības un Irānas cilvēktiesību dialoga saistībām, kas dod iespējas noteikt nākamā sarunu raunda datumus un darbakārtību.

Saistībā ar Irānas kodoljautājumu M.Riekstiņš aicināja Irānu sadarboties ar Starptautiskās atomenerģijas aģentūru un ANO Drošības padomi.

Latvijas un Irānas ārlietu ministri pārsprieda starptautiskās politikas aktualitātes, tai skaitā situāciju Kaukāza reģionā.

Irāna (toreiz vēl Persija) atzina de iure jauno Latvijas valsti 1921.gada 10.februārī un bija to valstu vidū, kas neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Irānu tika atjaunotas 1992.gada 7.jūlijā. Patlaban Latvijas un Irānas konstruktīvām attiecībām traucē Irānas īstenotā kodolpolitika. Latvija piedalās kopējā ES dialogā ar Irānu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!