• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas dialogu ar arodbiedrībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2008., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja tikšanos ar ES Ekonomiskās un sociālās komitejas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

30.09.2008., Nr. 151

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas dialogu ar arodbiedrībām

Saeima ir ieinteresēta dialogā ar arodbiedrībām un ir gatava elastīgiem kompromisiem, 26.septembrī tiekoties ar piketētāju pārstāvjiem, kas bija pulcējušies pie Saeimas, norādīja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

“Ir skaidrs, ka iepriekš dotos solījumus nedrīkst vienkārši ignorēt. Ja situācija ir tāda, ka tos pildīt nav iespējams, kopīgi ir jāpārskata algu paaugstināšanas grafiki un jāpanāk jauna vienošanās. Valsts sektorā strādājošiem ir jāzina, kas ar viņu algām notiks tuvākajos gados. Pēc šodienas sarunas ir skaidrs, ka šāds scenārijs ir pieņemams abām pusēm,” norāda G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka diskusijas par iespējām paaugstināt mediķu un pedagogu algas tuvākajās nedēļās pārcelsies uz Saeimas atbildīgajām komisijām. Tās notiks visaugstākajā līmenī, pieaicinot nozaru ministrus un augstākās amatpersonas.

Arodbiedrību pārstāvji apliecināja, ka izprot ekonomisko situāciju un ir gatavi kompromisiem, taču valdības līdzšinējā retorika par bezkompromisa algu iesaldēšanu rada cilvēkos neizpratni un pretestību.

Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētājs Valdis Ģīlis arodbiedrību pārstāvjus informēja, ka jau nākamajā trešdienā, 1.oktobrī, notiks abu komisiju kopsēde, kurā meklēs risinājumus veselības jomā strādājošo darba samaksas paaugstināšanai. Uz sēdi aicināts veselības ministrs Ivars Eglītis un finanšu ministrs Atis Slakteris, kā arī mediķu arodbiedrības vadība.

Savukārt Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš norādīja, ka Saeimai ir kontroles funkcija pār valdības darbu un “mums ir tiesības teikt pēdējo vārdu”.

Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris informēja, ka mediķi izprot saspringto budžeta situāciju un ir gatavi kompromisam, atkāpjoties no iepriekš apstiprinātā algu paaugstināšanas grafika. Taču ir nepieciešama skaidrība par to, kā algas pieaugs tuvākajos gados. Turklāt jaunais algu paaugstināšanas grafiks būtu jānostiprina normatīvajos aktos, lai katru gadu nav jārīko protesta akcijas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!