• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par savu Kara floti un tās svētkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1999., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts finanses. Šodien

Vēl šajā numurā

04.08.1999., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par savu Kara floti un tās svētkiem

Šogad aprit 80 gadu, kopš izveidota Latvijas Armija, Kara aviācija un Kara flote.

1919. gada 10. augustā ar Armijas virspavēlnieka pavēli pie Armijas virspavēlnieka štāba tika nodibināta Jūras nodaļa. Līdz ar Jūras nodaļas nodibināšanu 1919. gada 10. augusts tiek uzskatīts par Kara flotes dibināšanas dienu.

Atzīmējot Latvijas Kara flotes astoņdesmito gadskārtu, Rīgā no 8. līdz 11. augustam norisināsies šai gadadienai veltītie pasākumi, kuros uzaicināti piedalīties Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, Ministru prezidents Andris Šķēle, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ZS pulkvedis Raimonds Graube, Igaunijas un Lietuvas Jūras spēku bijušie un pašreizējie komandieri un citu ārvalstu Jūras spēku delegācijas un militārie atašeji.

Svinībās piedalīsies Latvijas Jūras spēku kara kuģu flotiles kuģi: mīnu traleris "Viesturs" un patruļkuģis "Bulta", Krasta apsardzes flotiles kuģi "Spulga", "Komēta", "Kristaps", "Klints" un "Saule", kā arī kara kuģi no Igaunijas, Dānijas, Lietuvas, Polijas, Somijas un Vācijas. Daļa Igaunjas, Lietuvas un Latvijas kuģu atrodas "Baltron" eskadras sastāvā un "Baltron" komandiera Jūras kapteiņa Ilmāra Lešinska vadībā piedalīsies svinīgajos pasākumos.

Svinību norise

Svētdien, 8. augustā, no pulksten 9 līdz 11.40 Rīgas jūras līcī notiek kuģu parāde, Nāciju salūts (21 zalve) un vainagu nolaišanas ceremonija, godinot jūrnieku piemiņu.

Pulksten 15.50 — kuģu komandieru protokolvizīte pie Jūras spēku komandiera Jūras kapteiņa Gaida Zeibota.

Pirmdien, 9. augustā, pulksten 8 visi rīdzinieki un Rīgas viesi tiek aicināti uz Latvijas Kara flotes astoņdesmitajai gadadienai veltīto dievkalpojumu Doma baznīcā.

Pulksten 10 svētku dalībnieki dosies uz Brāļu kapiem, lai noliktu ziedus un pieminētu admirāli Teodoru Spādi, kurš no 1931. līdz 1940. gadam bija Latvijas Kara flotes komandieris.

Tajā pašā laikā Liepājas rajona Grobiņā notiek pirmā Latvijas Kara flotes komandiera (1924–1931) admirāļa Arhibalda Kaizerlinga piemiņas godināšana.

Pēcpusdienā kuģu komandieri dodas vizītēs uz Rīgas domi, pie aizsardzības ministra Ģ.V.Kristovska un Nacionālo bruņoto spēku komandiera ZS pulkveža R.Graubes.

Otrdien, 10. augustā, pulksten 10 notiek svinīgs gājiens no Rīgas Pasažieru ostas uz Doma laukumu.

Pulksten 10.30 — Jūras spēku orķestris Doma laukumā sniegs koncertu, pēc kura goda viesi, viesi un Jūras spēku personālsastāvs Rīgas biržas zālē piedalās svinīgā sanāksmē un noklausās svētku koncertu.

NBS štāba preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!