• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pirmā pasaules karā kritušo kapu apkopšanas misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1999., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par savu Kara floti un tās svētkiem

Vēl šajā numurā

04.08.1999., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pirmā pasaules karā kritušo kapu apkopšanas misiju

23. jūlijā Vācijas 13. pretgaisa artilērijas pulka 14 karavīri no Hoenmelzenas pie Leipcigas izbrauca uz Latviju, lai līdz 6. augustam Jelgavas Miera kapos apkoptu Pirmā pasaules karā kritušo karavīru un Latvijas neatkarības cīņās kritušo kapus. Šo misiju rīko "Tautas apvienība karā kritušo vāciešu kapu aprūpei", vācu karavīrus izmitina un aprūpē NAA (Nacionālā aizsardzības akadēmija).

Šajos darbos, kuros piedalās arī Latvijas karavīri, tiks attīrītas un rekultivētas minētās kapu vietas, no jauna uzstādīti vecie kapakmeņi Latvijas neatkarības cīņās kritušajiem un apkopti divi pieminekļi. Vācu karavīri brīvprātīgi pieteikušies šai misijai un ziedo tam vienu sava gada atvaļinājuma nedēļu.

Šodien, 4. augustā, Jelgavas Miera kapos "Tautas apvienība karā kritušo vāciešu kapu aprūpei", kā arī vācu un latviešu karavīri, kas piedalījās darbos, godinot karā kritušos, svinīgi noliks vainagus. Pēc tam vācu karavīri viesnīcā "Lielupe" rīkos pieņemšanu.

Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!