• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgu attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2008., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā

Vēl šajā numurā

01.10.2008., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgu attīstību

30.septembrī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma piedalījās konferencē, kas veltīta Eiropas Savienības Baltijas jūras reģiona stratēģijas pirmā projekta izstrādei.

Valsts sekretāre L.Straujuma, paužot Latvijas viedokli, konferencē akcentēja stratēģijas nepieciešamību un uzsvēra, ka tā būs svarīgs Eiropas Savienības politiku īstenošanas instruments, kas veicinās efektīvāku reģionālo sadarbības mehānismu funkcionēšanu un koncentrētu resursu izmantošanu Baltijas jūras reģiona prioritāšu īstenošanā.

Baltijas jūras stratēģijas mērķis ir veicināt Baltijas jūras reģiona ilgtspējīgu attīstību un konkurētspēju kā Eiropas, tā globālā mērogā. Stratēģijas galvenie uzdevumi ir veicināt reģiona labklājību, sekmēt drošību Baltijas jūras reģionā, uzlabot reģiona ekoloģisko stāvokli un veidot Baltijas jūras reģionu par pievilcīgu un pieejamu vietu gan tā iedzīvotājiem, gan izglītotam darbaspēkam, gan tūristiem.

Lai sasniegtu stratēģijas izvirzītos mērķus, jāveicina Baltijas jūras atpazīstamība, uzsvēra L.Straujuma, informējot par perspektīvām gan ES, gan globāli. Tāpat jāveicina efektīvāka esošo ES finanšu resursu izmantošana un papildu līdzekļu piesaiste no sabiedriskā un privātā sektora reģiona prioritāšu īstenošanai.

Stratēģija veicinās ES reģionālo iniciatīvu attīstību. Attīstīti reģioni dod ievērojamu ieguldījumu ES konkurētspējas palielināšanā, turklāt reģionu attīstības programmas ļauj efektīvāk izmantot ES resursus, pauda L.Straujuma.

Pērn Baltijas jūras valstu padomes ārlietu ministru sanāksmē Malmē, Zviedrijā, tika pausts atbalsts un panākta vienošanās par stratēģijas izstrādi, kura Eiropas Komisijai jāiesniedz līdz 2009.gada jūnijam.

Latvija aktīvi iesaistās stratēģijas izstrādē, sniedzot priekšlikumus un atbalstot ideju par attīstītu Baltijas jūras reģionu, kas veicinātu arī kopējās ES konkurētspējas palielināšanos. Stratēģija būs svarīgs ES politiku īstenošanas instruments, kas sekmēs efektīvāku reģionālo sadarbības mehānismu darbību un koncentrētu resursu izmantošanu reģiona prioritāšu īstenošanā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!