• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2008., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.10.2008., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā

01.JPG (15435 bytes)

No 29.septembra līdz 1.oktobrim Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzturas darba vizītē Gruzijā. Pirmajā vizītes dienā, 29.septembrī, Gundars Daudze tikās ar Gruzijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi (attēla pa kreisi) un parakstījās Gruzijas parlamenta goda viesu grāmatā
Foto: SPD

Sākot darba vizīti Gruzijā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 29.septembrī, tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi .

“Starp Latviju un Gruziju valda ļoti labas attiecības, un augusta notikumi tikai stiprināja saites starp mūsu valstīm. Mēs Latvijā labi apzināmies, cik svarīgi mazām valstīm ir solidarizēties un paļauties uz savstarpēju atbalstu,” norādīja G.Daudze. Viņš uzaicināja Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

Latvijas delegācija informēja par mūsu parlamenta reakciju uz karadarbību Gruzijā un pieņemtajiem paziņojumiem saistībā ar stāvokli šajā Kaukāza valstī. Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš apliecināja, ka sadarbība ar Gruziju ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Viņš atzina, ka Latvija turpinās atbalstīt Gruzijas transatlantiskās integrācijas centienus un iestāsies, lai Gruzijai tiktu piešķirts rīcības plāns dalībai NATO.

Savukārt Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs D.Bakradze pateicās Latvijas tautai un parlamentam par līdzšinējo atbalstu un uzsvēra, ka mūsu valstīm ir kopīgs redzējums par drošības un stabilitātes nodrošināšanu reģionā.

02.JPG (25837 bytes)
Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze darba vizītes Gruzijā otrajā dienā, 30.septembrī, apmeklējot karadarbībā cietušo Gori pilsētu un atbildot uz žurnālistu jautājumiem
Foto: SPD

Latvijas delegācija 29.septembrī tikās arī ar Gruzijas parlamenta opozīcijas deputātiem, kā arī ārlietu ministres vietnieku Grigolu Vašadzi.

Tiekoties ar amatpersonām, Saeimas pārstāvji pauda mūsu valsts gatavību dalīties pieredzē, kas iegūta ceļā uz NATO un Eiropas Savienību.

Gruzijas vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija 30.septembrī apmeklēja karadarbībā cietušo Gori.

“Ar situāciju Gori mēs iepazināmies klātienē. Protams, par notikumiem un postījumiem pilsētā un tās apkaimē bijām informēti jau iepriekš, tomēr jāuzsver, ka Gruzijas tautas lielā apņēmība, novēršot kara postījumus, mūs patīkami pārsteidza,” pastāstīja G.Daudze.

Saeimas delegācija tikās ar Gori reģiona gubernatoru Vladimeru Vardzdašvili, kurš informēja par nesenajiem notikumiem un pašreizējo situāciju reģionā. Viņš arī iepazīstināja ar teritoriālajām izmaiņām pēc karadarbības un nodeva Latvijas delegācijai reģiona karti. Savukārt Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis informēja, ka ar šo karti Latvijā tiks iepazīstināta visa deputātu grupa, kā arī mediju pārstāvji.

Saeimas delegācija kopā ar gubernatoru V.Vardzdašvili apmeklēja tās vietas, kuras bija pakļautas militārajam uzbrukumam, kā arī kontroles posteni pie Karaleti ciema, kas atrodas uz tā sauktās buferzonas robežas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!