• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas ombudsmani (tiesībsargu). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.2008., Nr. 153 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

02.10.2008., Nr. 153

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Eiropas ombudsmani (tiesībsargu)

 

30.septembrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš tikās ar Eiropas ombudsmani Nikiforu Diamanduru un atzīmēja ombudsmaņa svarīgo darbu, veicinot labas pārvaldības un cilvēktiesību ievērošanu Eiropas Savienības (ES) iestāžu darbā un Eiropas Savienībā kopumā.

Ministrs uzsvēra, ka tiesību aktu normām atbilstoša iestāžu rīcība, labas pārvaldības principu un cilvēktiesību ievērošana ir elementi, kas ir svarīgi ne tikai ES iestāžu darbībā, bet arī katras ES dalībvalsts iestāžu darbībā.

Tāpat viņš novērtēja ombudsmaņa iniciatīvu runāt par šiem jautājumiem vizītes laikā un veidot ciešāku sadarbību, jo, sadarbojoties un strādājot kopīgi, var sasniegt vislabāko rezultātu.

G.Bērziņš norādīja uz Tieslietu ministrijas veiksmīgo sadarbību ar Latvijas tiesībsargu Romānu Apsīti, atzīmējot tiesībsarga nenovērtējamo devumu jaunu un sarežģītu tiesisko situāciju risināšanā, kur nepieciešama novitāte tiesību ieviešanā un attīstīšanā.

Tieslietu ministrs atzina, ka mūsu valstī joprojām liela problēma ir cietumu infrastruktūra, taču ir iezīmēti attīstības virzieni.

N.Diamandurs norādīja, ka viens no viņa mērķiem ir veicināt ES valstu iedzīvotājos izpratni par to, ko sniedz ES pilsonība, un ka ES likumdošana nav skatāma atrauti no nacionālajām tiesībām, bet gan ir to integrāla sastāvdaļa.

Lai veicinātu Latvijas tiesībsarga neatkarību un prestižu, viņš aicināja Latviju apsvērt iespēju izdarīt atsauci uz šo institūciju Satversmē, kas ir starptautiska prakse.

Tieslietu ministrs ar Eiropas ombudsmani vienojās par sadarbību ombuda institūciju popularizēšanā un sabiedrības informēšanā par to darbību.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!