• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.1999., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.180

Par papildinājumiem Zemkopības ministrijas 1999.gada 31.maija rīkojumā Nr.133

Vēl šajā numurā

04.08.1999., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 3. augusta sēdē

Atbalstīti priekšlikumi likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam"" otrajam lasījumam.

Akceptēti "Noteikumi par vides kvalitātes normatīviem degvielas uzpildes stacijām, naftas bāzēm un pārvietojamām cisternām". Tie nosaka vides kvalitātes normatīvus un vides aizsardzības prasības, ekspluatējot degvielas uzpildes stacijas, naftas bāzes un pārvietojamās cisternas, kā arī valsts institūciju un uzņēmumu pienākumus šo noteikumu izpildei.

Akceptēti "Noteikumi par darbībām ar radioaktīvajiem atkritumiem".

Akceptēts rīkojums "Par nacionālā plānojuma vadības grupu". Par vadības grupas vadītāju apstiprināts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vents Balodis.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību iestāžu rīcībā esošā informācija nododama atklātībai". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību iestāžu rīcībā esošā informācija nododama atklātībai pēc fiziskās vai juridiskās personas pieprasījuma, kā arī par pieprasīto dokumentu un citos informācijas nesējos ietvertās informācijas kopiju, reprodukciju, norakstu un izrakstu apjomu.

Akceptēti "Noteikumi par darba drošības un veselības aizsardzības prasībām, pārvietojot smagumus". Tie nosaka darba aizsardzības prasību minimumu, kā arī pasākumus, kas veicami darbinieku drošības un veselības garantēšanai darba vietās, kur smagu objektu — priekšmetu, cilvēku vai dzīvnieku — pārvieto ar fizisku spēku un pastāv risks iegūt traumas.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā piemērojams uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojums pasažieru pārvadājumos izmantojamo autobusu iegādei, un kārtība, kādā nodokļa maksātāji – autotransporta uzņēmumi – sniedz Valsts ieņēmumu dienestam informāciju par nodokļa atvieglojuma izmantošanu".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par spirta daudzuma un zudumu uzskaiti un kontroles metodiku".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 4.augusta noteikumos Nr.289 "Noteikumi par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem". Grozījumi novērsīs situāciju, kad akcīzes preču noliktavā novieto naftas produktus, kas nav noliktavas turētāja īpašumā, bet pilnvarojumā.

Akceptēti noteikumi "Apavu izstrādājumu marķēšanas kārtība".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 6.maija noteikumos Nr.171 "Noteikumi par kompensācijas aprēķināšanu bijušajiem zemes īpašniekiem vai viņu mantiniekiem un maksas noteikšanu par īpašumā nodoto zemi pilsētās". Grozījumi noteikumos izstrādāti, lai paplašinātu privatizācijas sertifikātu izmantošanu pilsētu zemes privatizācijā.

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem tieslietās un iekšlietās, fiskālās politikas, strukturālās un reģionālās politikas, enerģētikas, patērētāju un veselības aizsardzības, vides aizsardzības politikas un muitas savienības jomā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas institūts" direktoru". Par Latvijas institūta direktoru apstiprināts Ojārs Ēriks Kalniņš.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 1.jūnija noteikumos Nr.204 "Noteikumi par īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos kompetenci", grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.jūnija rīkojumā Nr.275 "Par īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas jautājumos sekretariātu" un grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 20.aprīļa rīkojumā Nr.183 "Par Administratīvi teritoriālās reformas padomi". Grozījumi redakcionāli precizē uzskaitītos tiesību aktus.

Akceptēts rīkojuma "Par Latvijas Privatizācijas aģentūras padomes sastāvu".

Akceptēts rīkojums "Par delegāciju nacionālā ziņojuma par 1965.gada konvencijas par jebkuru rasu diskriminācijas izskaušanu izpildi aizstāvēšanai". Par delegācijas vadītāju apstiprināts Māris Riekstiņš, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada24.decembra rīkojumā Nr.647 "Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisiju". Grozījumi izdarīti sakarā ar izmaiņām Ministru kabineta sastāvā.

Akceptēts rīkojums par 1000 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!