• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par iesēto ziemāju platību pieteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2008., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 2.oktobrī

Vēl šajā numurā

03.10.2008., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par iesēto ziemāju platību pieteikšanu

Ņemot vērā, ka ir stājušies spēkā MK noteikumi “Kārtība, kādā administrē un uzrauga lauksaimniecības risku fondu, nosaka iemaksu veikšanu un kompensāciju izmaksu no fonda”, lauksaimnieki tiek aicināti Lauksaimniecības risku fondam pieteikt iesētās ziemāju platības, kuras 2009.gada pavasarī plānots pieteikt vienotajam platības maksājumam. Iesniegumus par ziemāju sējumiem pieņems Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes līdz 1.novembrim.

Sākoties Lauksaimniecības risku fonda darbībai, lauksaimniekiem ir iespēja apdrošināt savus sējumus, dārzeņu un kartupeļu platības valsts izveidotā fondā, kuru administrēs un uzraudzīs Lauku atbalsta dienests. Tādējādi jau nākamgad pēc platību apsēšanas vai apstādīšanas ar paredzētajiem kultūraugiem iesniegumus risku apdrošināšanai LAD pieņems līdz 15.jūnijam.

Fonda līdzekļus veidos lauksaimnieku iemaksas, kuru lielums būs noteikts atbilstoši statistikas datiem, vai arī otrā variantā – lauksaimniekiem pašiem būs iespējas noteikt iemaksas atbilstoši savas saimniecības rādītājiem. Fonda dalībnieka veiktās iemaksas ne vairāk kā 50% apmērā tiks segtas no nacionālo subsīdiju finansējuma.

Lauksaimniecības risku fonds nelabvēlīgo klimatisko apstākļu radītos zaudējumus kompensēs, ja tiks iznīcināts vairāk nekā 30% no vienas saimniecības attiecīgās kultūras gada ražas. Kompensācijas paredzēts atmaksāt 30% apjomā no nelabvēlīgo klimatisko apstākļu radīto zaudējumu summas.

Lauksaimniecības risku fonda darbības joma ir nelabvēlīgo klimatisko apstākļu radīto zaudējumu daļēja kompensācija lauksaimniecības produkcijas ražotājiem augkopības nozarē. Fonda finanšu līdzekļus veidos to juridisko un fizisko personu iemaksas, kuras LAD pieteiksies vienotā platības maksājuma saņemšanai.

Piesakoties uz atbalstu vienotajam platības maksājumam vienlaikus varēs arī iesaistīties Lauksaimniecības risku fondā. Tādējādi, lai kļūtu par fonda dalībnieku un saņemtu kompensāciju, lauksaimniekam katru gadu LAD būs jāiesniedz iesniegums par iemaksu veikšanu fondā visām ziemāju sējumu platībām un visām vasarāju sējumu, laukaugu, dārzeņu un kartupeļu platībām, par kurām tas ir tiesīgs saņemt vienoto platības maksājumu un kuras pieteiktas vienotajam platības maksājumam. Iesniegumu par iesaistīšanos fondā nevarēs atsaukt.

Laukaugiem iemaksu apmērs veidos aptuveni 1,2–7,6 lati par hektāru, kartupeļiem – 18,6–22,2 lati par hektāru, lauka dārzeņiem – 43,02 lati par hektāru. Precīzu kārtējā gada iemaksu fondā, pamatojoties uz lauksaimnieka iesniegumu, aprēķinās LAD.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!