• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta valstsvizīti Kazahstānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2008., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par izglītību un tās attīstību pēc komunisma sagrāves

Vēl šajā numurā

03.10.2008., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta valstsvizīti Kazahstānā

No 2. līdz 5.oktobrim Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze valstsvizītē apmeklē Kazahstānas Republiku. Valsts prezidenta valstsvizītes mērķis ir stiprināt Latvijas un Kazahstānas divpusējās attiecības, kā arī paust Latvijas kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts atbalstu ciešākam politiskajam un ekonomiskajam dialogam gan ar Kazahstānu, gan Centrālāzijas reģionu kopumā.

“Kazahstāna nākotnē kļūs par nozīmīgu Eiropas partneri, dažādojot enerģijas piegādes ceļus un avotus, turklāt, lai ekonomiskās attiecības ilgtermiņā attīstītos pozitīvā gultnē, jāstiprina kā Latvijas individuāli, tā Eiropas Savienības kopumā klātbūtne reģionā,” uzskata Valsts prezidents.

Vizītes laikā notiks Valsts prezidenta tikšanās ar Kazahstānas Republikas prezidentu un citām valsts augstākajām amatpersonām – Kazahstānas prezidentu Nursultanu Nazarbajevu, Kazahstānas parlamenta priekšsēdētāju Aslanu Musinu un Kazahstānas premjerministru Karimu Masimovu. Tikšanos laikā plānots apspriest vairākas starptautiskās politikas aktualitātes, tajā skaitā izmaiņas starptautiskajā sistēmā pēc konflikta Gruzijā, NATO operāciju Afganistānā, kā arī enerģētikas jautājumus.

Uzsverot zināšanu un informācijas brīvas pieejamības būtisko vietu un lomu jebkuras valsts attīstībā, Valdis Zatlers lasīs lekciju Kazahstānas Valsts pārvaldes akadēmijā.

Pēc lekcijas Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies diskusijā ar akadēmijas pasniedzējiem un studentiem. Diskusijā viņš izklāstīs Latvijas redzējumu par turpmāko abu valstu sadarbību un Latvijas kā ES dalībvalsts viedokli, kā veiksmīgāk attīstīt politisko un ekonomisko dialogu ar Kazahstānu un Centrālāziju kopumā. Valstsvizītes laikā prezidents apmeklēs arī Kazahstānas Nacionālo bibliotēku, kurai dāvinās grāmatas par Latvijas valsti un tās vēsturi. Atzīmējot kopīgi pārdzīvoto abu valstu pagājušā gadsimta vēsturē, V.Zatlers apmeklēs ALŽIR nometni (“Akmolas nometne dzimtenes nodevēju sievām”) Akmolas ciemā un noliks ziedus politisko represiju upuru piemiņas vietā.

Savukārt, lai pilnveidotu un dažādotu abu valstu ekonomiskās attiecības, Valsts prezidents atklās biznesa forumu Astanā. Kā pierādījums labai abu valstu uzņēmēju sadarbībai vizītes laikā tiks atklāts komplekss “LIDO–ERTEK” Kazahstānas galvaspilsētā Astanā.

Valsts prezidentu vizītē pavada vairāk nekā 80 dažādu uzņēmumu īpašnieki un vadošās amatpersonas, kas pārstāv tādas nozares kā celtniecība, finanšu pakalpojumi, informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas, pārtikas ražošana, metālapstrāde, tūrisms, transports un loģistika, kā arī iepakojuma ražošana un citas nozares. Šī būs lielākā uzņēmēju delegācija, kas pavadījusi prezidentu valstsvizītē.

Lai stiprinātu Latvijas un Kazahstānas divpusējās attiecības, vizītes laikā plānots parakstīt šādus sadarbības līgumus:

1) Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes/Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Kazahstānas Statistikas aģentūras saprašanās memorandu par sadarbību statistikas jomā, kas paredz regulāru sadarbību un informācijas apmaiņu abu institūciju starpā;

2) Kazahstānas nacionālās ekonomiskās palātas “Apvienība “Atameken”” un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras sadarbības līgumu, kura ietvaros turpmāk notiks regulāra abpusēja informācijas apmaiņa par valstu ekonomisko situāciju un uzņēmējdarbību regulējošo likumdošanu.

Valsts vizītē V.Zatleru pavada ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke, Latvijas vēstnieks Kazahstānā Rets Plēsums, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un citi ārlietu, kultūras un ekonomikas eksperti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!