• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2008. gada 25. septembra sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2008., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/181994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības un pašvaldību domstarpību un vienošanās protokolu

Vēl šajā numurā

07.10.2008., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2008. gada 25. septembra sēdes stenogramma (nobeigums)

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Stenogrammas nobeigums. Sākums — Saeimas materiālu 59.laidienā (“LV”, Nr.153, 2.10.2008.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai deputāts Leiškalns vēlas ko piebilst komisijas vārdā?

K.Leiškalns.

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Jau otro nedēļu pēc kārtas ir tā, ka principā, lielos vilcienos, neko nevar iebilst pret Štokenberga kunga teikto. Tur ir ietvertas vairākas lietas, to skaitā mūsu uzkrājumu drošība, nākotne tiem mūsu uzkrājumiem, kas ir otrajā pensiju fonda līmenī. Šeit ir iekšā arī tas princips, ko mēs bieži pieminam un turam svētu, – tas ir tā sauktais tiesiskās paļāvības princips. Bet komisija tomēr izšķīrās par šo priekšlikumu iepretim valdības piedāvātajam. Valdība, konkrēti, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre, ieteica vispār pieaugumu paaugstināt. Atbildīgā komisija izstrādāja savus pārejas noteikumus, ņemot vērā esošo situāciju. Proti, ņēma vērā, ka šogad šie 42 miljoni… citi gan saka, ka 35… ir jau sadalīti tā sauktajā pensiju indeksācijā par gadiem, kas nostrādāti līdz 1996.gadam… būtībā sadalīti tajās piemaksās, ne indeksācijā.

Sirdī piekrītot Štokenberga kungam, aicinu jūs balsojumā tomēr piekrist komisijas viedoklim.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 9. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 4, atturas – 22. Priekšlikums atbalstīts.

K.Leiškalns.

10.priekšlikums ir no iepriekšējā izrietošs komisijas priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Un 11.priekšlikums. Tā kā atsevišķu priekšlikumu veidā mēs šajā tabulā pilnībā iekļāvām nule saņemto likumprojektu, šis priekšlikums ir ielikts tabulā, bet komisija to nevar atbalstīt. Aicinu neatbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Savukārt Juridiskais birojs veiklā juridiskā manierē problēmu atrisina 12.priekšlikumā, kuru komisijas vārdā aicinu atbalstīt arī deputātus.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

K.Leiškalns.

Paldies.

Aicinu nobalsot par likumprojekta otro un šoreiz arī galīgo lasījumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Valsts fondēto pensiju likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 1, atturas – 18. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam skatīt nākamo darba kārtības punktu, mums vēl ir jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lūdz iekļaut izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā šīs komisijas izstrādāto likumprojektu “Grozījums Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu priekšlikumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Ciltsdarba likumā”, trešais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.

Dz.Jaundžeikars (LPP/LC frakcija).

Cienījamo Prezidij! Kolēģi! Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir sagatavojusi un izskatījusi trešajam lasījumam likumprojektu “Grozījumi Ciltsdarba likumā”. Pavisam likumprojektā ir izdarīti trīs nelieli labojumi jeb tika iesniegti trīs priekšlikumi, kurus ir izstrādājusi atbildīgā komisija.

1. – atbildīgās komisijas priekšlikumu – komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Jaundžeikars.

2. – arī atbildīgās komisijas priekšlikumu – komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Jaundžeikars.

Un arī 3. – atbildīgās komisijas priekšlikums – tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Jaundžeikars.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu kopumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Ciltsdarba likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Dz.Jaundžeikars.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par radiācijas drošību un kodoldrošību””, trešais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Oļegs Deņisovs.

O.Deņisovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Labdien, cienījamie deputāti! Strādāsim ar dokumentu Nr.2880 – likumprojektu “Grozījumi likumā “Par radiācijas drošību un kodoldrošību”” trešajā lasījumā.

Uz trešo lasījumu komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu, līdz ar to komisija lūdz visus deputātus atbalstīt šo likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par radiācijas drošību un kodoldrošību”” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

O.Deņisovs.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””, pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Pauls Putniņš.

P.Putniņš (ZZS frakcija).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie deputāti, cienītās deputātes!

Jūsu priekšā ir dokuments Nr.2686. Strādāsim ar to.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija savā sēdē izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””. Dokumentu paketei ir pievienota anotācija, kurā ir izskaidrota lietas būtība.

Atbildīgā komisija apsprieda un atbalstīja minēto likumprojektu un lūdz Saeimu to pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav.

Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

P.Putniņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – šā gada 9.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Augu aizsardzības likumā”, pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Jaundžeikars.

Dz.Jaundžeikars (LPP/LC frakcija).

Cienījamo priekšsēdētāj! Kolēģi! Es domāju, ka mēs visi atceramies notikumu ar bakteriālo iedegu, kas skāra visu augļkopības nozari, un daudziem augļkopjiem, it īpaši Zemgalē, bija jāiznīcina savi augļudārzi. Tāpēc, lai kompensētu šos zaudējumus un lai noteiktu kompensēšanas kārtību, jo tika konstatēts, ka likumdošanā šis jautājums nav sakārtots, Zemkopības ministrijā tika izstrādāti grozījumi Augu aizsardzības likumā, kurā skaidri tika noteikta kārtība, kādā veidā būtu jārīkojas, lai novērstu šādus gadījumus, lai arī saimnieki pēc iespējas ātrāk varētu reaģēt un atklāt, teiksim, vīrusu slimības savos augļudārzos un par to arī ziņot attiecīgajam dienestam, zinot, ka šādā gadījumā saņems kompensāciju.

Šos grozījumus Augu aizsardzības likumā ir saņēmusi mūsu komisija, kura tos izskatīja un secināja, ka šis likumprojekts ir jāpieņem steidzamības kārtā, tāpēc lūdza piešķirt tam steidzamību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījumi Augu aizsardzības likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 14, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Dz.Jaundžeikars.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Augu aizsardzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un datumu, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

Dz.Jaundžeikars.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 30.septembris, bet izskatīt Saeimas sēdē 9.oktobrī.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Dz.Jaundžeikars.

Paldies par atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu vadības likums”, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies priekšsēdētājam! Izskatāmā dokumenta numurs ir 2798. Tas ir likumprojekts “Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu vadības likums”, ko vajadzētu pieņemt, lai Latvija varētu realizēt Eiropas Savienības struktūrfondu sadales 3.mērķi – Eiropas teritoriālās sadarbības finanšu resursu apgūšanu un lai pieeja šiem procesiem, šim finanšu izlietojumam būtu precīzi reglamentēta likumos.

Tā ka es aicinu parlamentu atbalstīt šo ārkārtīgi nepieciešamo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Eiropas Savienības struktūrfondu 3.mērķa “Eiropas teritoriālā sadarbība” programmu vadības likums” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

K.Leiškalns.

Paldies. Tā kā šim likumprojektam jāstājas spēkā vēlākais nākamā gada 1.janvārī, tad es noteikšu priekšlikumu iesniegšanai īsu termiņu – līdz šā gada 30.septembrim.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījums Valsts informācijas sistēmu likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā – deputāts Artūrs Rubiks.

A.Rubiks (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Godājamie deputāti! Tautsaimniecības komisija 17.septembrī savā sēdē izskatīja likumprojektu “Grozījums Valsts informācijas sistēmu likumā” (dokuments Nr.2793) un atbalstīja minētā likumprojekta virzīšanu pirmajam lasījumam.

Sēdes vadītājs.

Paldies deputātam Artūram Rubikam.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Valsts informācijas sistēmu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Rubiks.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2008.gada 30.septembris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Vispārējās izglītības likumā”, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie kolēģi! Likumprojekta “Grozījums Vispārējās izglītības likumā” otrajam lasījumam komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu, tāpēc lūdzu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Vispārējās izglītības likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – nav, atturas – 2. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 1.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Šajā un turpmākajos četros likumprojektos ietvertie grozījumi ir saistīti ar reorganizāciju, kuras rezultātā Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienests tiks iekļauts Militārās policijas sastāvā, zaudējot atsevišķas Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļas statusu. Iekļaujot Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienestu Militārās policijas sastāvā, tiks optimizēta Nacionālo bruņoto spēku struktūra un samazināts operatīvās darbības subjektu skaits.

Likumprojekta izpildei papildu finanšu līdzekļi nav nepieciešami. Tā realizācija notiks Aizsardzības ministrijai iedalīto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Komisija 17.septembra sēdē apsprieda šo likumprojektu un konceptuāli to atbalstīja.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Nacionālo bruņoto spēku likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 6.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Militārā dienesta likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Arī šo likumprojektu komisija izskatīja savā sēdē un konceptuāli atbalstīja. Aicinu deputātus to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Militārā dienesta likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 6.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Valsts drošības iestāžu likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija savā sēdē izskatīja šo likumprojektu un konceptuāli to atbalstīja pirmajā lasījumā. Aicinu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Valsts drošības iestāžu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 6.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienītie kolēģi! Likumprojekts “Grozījumi Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā” tika izskatīts komisijā. Komisija to konceptuāli atbalstīja pirmajā lasījumā. Lūdzu Saeimu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 6.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījums Ieroču aprites likumā”, pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Komisija savā sēdē izskatīja šo likumprojektu, konceptuāli atbalstīja un aicina Saeimu atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Ieroču aprites likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dalbiņš.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 6.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Likumprojekts “Grozījums Izglītības likumā”, pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Izglītības, kultūras un zinātnes komisija vienprātīgi atbalstīja deputātu Līduma, Rugātes, Zommeres, Kučinska un jūsu padevīgā kalpa Ābiķa iesniegto Izglītības likuma grozījumu, kas paredz, ka mācību iestāžu audzēkņiem ir pienākums piedalīties skolas un tās apkārtnes uzkopšanā un labiekārtošanā. Likumā šāda norma paredz līdzsvarot izglītības iestāžu audzēkņu tiesības un pienākumus un veicināt darbaudzināšanu. Es vēlreiz atkārtoju – līdzsvarot tiesības ar pienākumiem, jo ārkārtīgi svarīgi ir arī pienākumi.

Likumprojekta norma, neapšaubāmi, sekmēs audzināšanas darba īstenošanu izglītības iestādēs un darba tikuma izkopšanu, motivējot skolēnus iesaistīties skolas vides sakārtošanā.

Gribu jūs informēt, ka faktiski ir tā, ka minētie deputāti iesniedza šo likumprojektu, balstoties uz Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas uzskatu. Asociācija vēlējās, lai šāda norma likumā būtu. Gribu jums atgādināt, ka Latvijas Izglītības vadītāju asociācija aptver lielāko daļu Latvijas vispārizglītojošo skolu direktoru.

Gribu jūs informēt arī par to, ka likumprojekts budžetu nekādā veidā neietekmēs, un arī par to, ka likumprojekta izskatīšanas gaitā komisija konsultējās ar Izglītības un zinātnes ministriju, ar Izglītības valsts inspekciju, ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, ar pedagogiem, skolēniem un skolēnu vecākiem, kā arī ar manis jau minēto Latvijas Izglītības vadītāju asociāciju, un visas minētās institūcijas un organizācijas šādu likumprojektu konceptuāli atbalstīja.

Tā ka aicinu jūs darīt tāpat.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Izglītības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Ābiķis.

Cienījamie kolēģi, pateicos jums par vienprātīgo atbalstu! Lūdzu iesniegt priekšlikumus līdz šā gada 10.oktobrim.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Krimināllikumā”, kurā iekļauti vēl divi likumprojekti ar līdzīgu nosaukumu. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2883 – ar likumprojektu “Grozījums Krimināllikumā”, kurā apvienoti trīs Krimināllikuma grozījuma projekti.

Saņemti seši priekšlikumi.

1. – Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšlikums. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

2. – analogs priekšlikums no cita likumprojekta. Tas ir frakcijas “Jaunais laiks” priekšlikums. Arī tas komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates.

Debatēs vārds deputātei Lindai Mūrniecei.

L.Mūrniece (frakcija “Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Šis priekšlikums parlamentā ir iesniegts tieši pirms gada, tas ir, laikā, kad Latviju šokēja ziņa par meitenes Justīnes noslepkavošanu. Toreiz politiķi bija skarbi izteikumos un gatavi asi un konkrēti rīkoties, bet diemžēl līdz šim brīdim nekas mūsu valstī nav mainījies.

“Jaunais laiks” iesniedza priekšlikumu, kas paredz, ka tiem cilvēkiem, kuri ir pastrādājuši smagus noziegumus attiecībā pret bērniem, nedrīkst paredzēt pirmstermiņa atbrīvošanu. Šis ir priekšlikums, par ko mēs šodien balsosim un ko, visticamāk, visi kolēģi atbalstīs. Vienīgi jāpiebilst, ka pa šo laiku Justīnes slepkava ir notiesāts un uz viņu joprojām attieksies likuma norma par pirmstermiņa atbrīvošanu, un viņš var cerēt tikt brīvībā pēc noteikta laika un, iespējams, darīt to pašu, ko iepriekš, – izvarot un noslepkavot bērnus.

Un es nekautrējos teikt, ka tieši šis gadījums tad būs uz šā parlamenta sirdsapziņas, jo veselu gadu priekšlikums ir klejojis pa Juridiskās komisijas atvilktnēm vai Saeimas nama gaiteņiem un tikai šobrīd ir nonācis līdz parlamenta balsojumam tādā veidā, kā mēs to bijām iepriekš plānojuši.

Pa šo laiku arī tieslietu ministrs ir nācis klajā ar skarbiem paziņojumiem – pēc kārtējās bērna slepkavības! – par iespējamu nāvessoda atjaunošanu un solījis skarbu un krasu rīcību. Taču Tieslietu ministrijas ierēdņi visu šo gadu, kamēr priekšlikums ir atradies Juridiskajā komisijā, ir nākuši un aizstāvējuši izvarotāju un slepkavu cilvēktiesības, aizmirstot, ka upuru tiesības stāv augstāk par noziedznieku tiesībām.

Es ticu, ka šodien šis priekšlikums tiks atbalstīts, un arī ļoti ceru, ka likumprojekts nepaliks Juridiskās komisijas atvilktnē un nonāks līdz Saeimas sēdei arī trešajā lasījumā. Un es arī ļoti ceru, ka tieslietu ministrs darīs to, ko ir solījis,– atbalstīs frakcijas “Jaunais laiks” priekšlikumu un saviem ierēdņiem liks darīt to pašu. (No zāles dep. A.Bērziņš (ZZS): “Es arī ticu!”)

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Debates beidzam.

Vai deputāts Valers vēlas ko piebilst komisijas vārdā?

I.Valers.

Es gribētu aicināt atbalstīt priekšlikumu.

Sēdes vadītājs.

Komisija arī atbalstīja šo priekšlikumu. Vai kāds no kolēģiem uzstāj, ka jāveic balsojums? (No zāles: “Nē!”) Deputāti neiebilst pret šo priekšlikumu.

Turpinām.

I.Valers.

3.priekšlikums ir tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums, kurš komisijā ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

4. – frakcijas “Jaunais laiks” priekšlikums, kas ir atbalstīts daļēji un iekļauts komisijas izstrādātajā 6.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

5. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums, kurš ir atbalstīts un iekļauts komisijas izstrādātajā 6.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

6. – Juridiskās komisijas priekšlikums, kurš ir komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Krimināllikumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Valers.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 6.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Valsts kontroles likumā”, otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija “Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu, kura reģistrācijas numurs ir 316/Lp9.

1. – Juridiskās komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

2. – Juridiskās komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

3. – Juridiskās komisijas priekšlikums, kurš nosaka laiku, kādā jāsniedz atzinums Valsts kontrolei, – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums – precizē 6.pantu un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums – nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

J.Reirs.

6. – Juridiskā biroja priekšlikums – nav atbalstīts. (No zāles: “Nostājušies pret Juridisko biroju!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

J.Reirs.

7. – deputāta Buzajeva priekšlikums, kurš paplašina valsts kontroliera amata pretendentu loku, – nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates. Debatēs vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie kolēģi! Manis iesniegtā 7.priekšlikuma un divu pārējo tā paša panta sakarā piedāvāto priekšlikumu būtība ir svītrot no Valsts kontroles likuma visus pretdabiskos ierobežojumus kandidātam uz valsts kontroliera posteni.

Savu politisko karjeru es uzsāku, nevis kļūdams par PSKP biedru, bet gan kandidēdams pirmajās un pagaidām arī pēdējās vispārējās alternatīvajās vietējo padomju vēlēšanās 1989.gada decembrī. Uzvarējis cīņā pret 13 kandidātiem, es kļuvu par tautas deputātu Rīgas pilsētas padomē. Manas bērnišķīgās ilūzijas par tiesisku valsti izkliedēja jau pati pirmā pēc vēlēšanām notikusī amatpersonu balsošana. Proti, mēs likvidējām Tautas kontroli. Kas sākās pēc tam un turpinās līdz pat šai dienai, to jūs visi ļoti labi izprotat. Lūk! Arī izskatāmajā likumprojektā par Valsts kontroli jūs varat viegli pamanīt neapturamu zādzību, svešas mantas savtīgas piesavināšanas atspoguļojumus, tādas miljonāru grupas izveidošanos, kura neko nebija darījusi Latvijas tautas labā, bet ir spējīga uzpirkt jebkuru partiju. Nu kā gan citādi? Vai tad nepilsonis var strādāt Valsts kontrolē? Bet nodokļus gan viņš ne tikai var, bet viņam pienākas maksāt. Nu, un arī bijušie komunisti un VDK darbinieki strādāt nevar. Tieši tie cilvēki, kuri ne tikai visvairāk ir ieinteresēti tajā, lai pārtrauktu korupciju, bet arī ar savām darba iemaņām visvairāk tam ir piemēroti!

Dāmas un kungi! Tie, kuri balsos “pret” šiem trijiem maniem priekšlikumiem, apzināti vai neapzināti balsos “par” vispārēju valsts izzagšanu. It īpaši mani aizkustināja, pat noveda līdz asarām acīs, to naivo pamuļķīšu balsošana, kuri patiesi cenšas ieaudzināt Latvijā civilizētas valsts iemaņas. Kamēr jūs, valdošā vairākuma un arī daži opozīcijas politiķi, neaptversiet to, ka rasisms un naidīga attieksme pret politiskajiem oponentiem nebūt nav progresīvu pārveidojumu labākais pamats, tauta tā arī turpinās staigāt bez biksēm. Aicinu balsot par to, lai bikses tomēr saglabātos tām piemērotākajā vietā.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies deputātam Buzajevam.

Ļoti strauji tuvojas laiks pārtraukumam. Tāpēc, pirms dodu vārdu nākamajam deputātam, kas pieteicies runāt debatēs, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu parakstītu ierosinājumu turpināt sēdi bez pārtraukuma, līdz visa darba kārtība ir izskatīta. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu priekšlikumu? Deputāti neiebilst. Sēde tiek turpināta bez pārtraukuma.

Debatēs vārds deputātam Sergejam Fjodorovam… Fjodorova kungs nevēlas runāt? Nē. Debates beidzam.

Vai deputāts Reirs vēlas ko piebilst komisijas vārdā?

J.Reirs.

Gribu pateikt, ka komisija izskatīja šo priekšlikumu un lielum lielais vairākums deputātu komisijā to neatbalstīja. Tātad nav atbalstīts šis priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 7. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 61, atturas – nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Reirs.

Netika atbalstīts arī 8. – deputāta Buzajeva priekšlikums. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 53, atturas – nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Reirs.

Arī 9. – deputāta Buzajeva priekšlikums – nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 9. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 63, atturas – nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Reirs.

10. – deputāta Lagzdiņa priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 11. – Juridiskās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

12. – Juridiskā biroja priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums – arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

14. – Juridiskās komisijas priekšlikums – atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

Un 15. – Juridiskās komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Reirs.

Lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Valsts kontroles likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Reirs.

Termiņš – 2.oktobris.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību””, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.2885 – likumprojektu “Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību””. Otrajam lasījumam komisija ir saņēmusi trīs priekšlikumus.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts…

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

…jo ir atbalstīts 2. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Otrajā lasījumā ir precizēts 8.pants, kā arī atbalstīta Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 3.priekšlikumā piedāvātā redakcija.

Sēdes vadītājs.

Vai tas ir 3.priekšlikums?

O.Spurdziņš.

3.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates. Debatēs vārds deputātam Jānim Dukšinskim.

J.Dukšinskis (LPP/LC frakcija).

Augsti godājamais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Es būtībā neesmu pret šiem priekšlikumiem, bet, runājot par šo likumu kopumā, gribu varbūt vērst uzmanību uz dažiem jautājumiem – īpaši uz tiem, kas skar šā likuma normu realizācijas metodiku, jo 3.priekšlikumā ir rakstīts, ka norma sāk darboties 2009.gada 1.janvārī.

Kultūras ministrija ir izvēlējusies izveidot Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas reģionālās nodaļas diezgan voluntāri un ievērojot pārsvarā ģeogrāfiskos apstākļus. Lūk, daži piemēri! Mēs no Latgales esam saņēmuši daudzu pašvaldību pretenzijas un lūgumus saistībā ar šīm ministrijas iecerēm. Piemēram, ir doma Latgalē šo reģionālo nodaļu izveidot Rēzeknē, kaut gan līdz šim inspektori darbojās Daugavpilī. Un nav īsti saprotams – kāpēc tā. Ja skatās iedzīvotāju blīvumu, tad lielāks tas ir tieši Daugavpils reģionā. Un arī valsts kultūras pieminekļu skaits lielāks ir šajā pašā reģionā. Arī kultūras pieminekļu rekonstrukcijas plāni nākotnē visstraujākie un aktuālākie ir tieši Daugavpils reģionā. Minēsim kaut vai Daugavpils cietokšņa rekonstrukciju. Turklāt arī arhīvi turpmāk būs nododami tieši reģionālajām nodaļām, kas arī sagādās diezgan lielas problēmas. Tomēr pats galvenais ir tas, ka šis jautājums netiek saskaņots ar pašvaldībām un arī ar reģionu attīstības plānošanas padomēm, kaut gan kuluāros saka, ka tas viss ir saskaņots.

Pakalpojumiem ir jākļūst pieejamākiem iedzīvotājiem un pašvaldībām un jābūt izdevīgiem arī valstij, it īpaši, ja mēs tagad runājam par finanšu līdzekļu taupīšanu… par šiem līdzekļiem, kuri jātaupa.

Jau vēsturiski ir tikušas pieļautas vairākas absurdas lietas; piemēram, Daugavpilī ir cietumi, bet apgabaltiesa ir Rēzeknē, tāpēc cietumnieki nepārtraukti par valsts līdzekļiem, par Tieslietu ministrijas līdzekļiem, ir jāvadā uz Rēzekni. Vai tas ir loģiski? Arī šāds lēmums kādreiz tika pieņemts voluntāri.

Arī apgabaltiesas lēmumi tiek virzīti uz Rēzekni, lai gan Daugavpilī ir centri un ir ēkas, tāpēc nevajag tās celt un ieguldīt papildu līdzekļus.

Līdz ar to man ir lūgums realizēt šo likumu tālāk, un, pieņemot galīgo lēmumu par reģionālo centru izveidi, tomēr ņemt vērā arī manis teikto, šo jautājumu izskatīt arī dažādās komisijās, kā arī ņemt vērā pašvaldību viedokļus.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Debates beidzam. Vai komisijas vārdā deputāts Spurdziņš vēlas ko piebilst?

O.Spurdziņš.

Mēģināšu runāt ļoti īsi. Kultūras ministrijas eksperti pārliecināja atbildīgās komisijas kolēģus par to, ka, samazinot valsts pārvaldes aparātu un nodrošinot Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas mobilāku rīcību, kā arī neturot katrā pašvaldībā pa pieminekļu aizsardzības inspektoram, tas tomēr ir izdarāms, un tāpēc komisija to ietvēra savos priekšlikumos.

Taču, ja runājam par strīdu – par to, vai reģionālajiem centriem vajadzētu būt Rēzeknē, Daugavpilī vai kur citur, tad gribu sacīt, ka likums to nerisina.

Tāpēc lūdzu atbalstīt šo likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Es saprotu, ka, runājot par 3.priekšlikumu, neviens neuzstāj, lai to balsotu. Tādā gadījumā lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu!

Sēdes vadītājs.

Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – nav, atturas – 5. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam noteikt šā gada 1.oktobri.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Likumprojekts “Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā”, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Izskatāmais dokuments ir Nr.2886. Komisija šim likumprojektam ir saņēmusi 20 priekšlikumus.

1. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Daļēji ir atbalstīts un iekļauts atbildīgās komisijas 4., 5., 6., 7. un 10.priekšlikumā Juridiskā biroja 2.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 3.priekšlikums tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Arī 4. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – guva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Tāpat ir atbalstīts arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 5.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Atbalstu guva arī 6. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

Un arī 7. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Komisija atbalstīja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 8.priekšlikumu…

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

…un arī 9. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumu. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC ): “Taisnīgi!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 10.priekšlikums guva atbalstu. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Godīgi!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

11. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – arī guva atbalstu. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): “Sen bija laiks!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Un tika atbalstīts arī 12. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

13. – Juridiskā biroja priekšlikums – guva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Deputāta Mitrofanova kunga 14.priekš­likums par termiņa saīsināšanu neguva atbalstu, jo komisija ļoti izvērtēja to, lai šie darbi tiktu izdarīti ne tikai laikus, bet arī kvalitatīvi. Tāpēc šis priekšlikums atbalstu neguva.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

15. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Mitrofanova kunga 16.priekšlikums neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Juridiskā biroja 17.priekšlikums ir atbalstīts, iekļaujot to atbildīgās komisijas 20.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

18. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums – tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Juridiskā biroja 19.priekšlikums tika atbalstīts daļēji un ir iekļauts atbildīgās komisijas 18.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Atbalstīts tika arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 20.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Līdz ar to es lūdzu atbalstīt otrajā lasījumā šo likumprojektu un tā tālāko virzību.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

O.Spurdziņš.

Es lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu šā likumprojekta trešajam lasījumam noteikt šā gada 3.oktobri.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

Un pēdējais šodienas darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījums Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Sākšu ar to, ka ir tāda filma “Pazudis tulkojumā”. Un šis nu ir tas gadījums, kad kļūda ir atrasta tulkojot, jo pēc visām lielajām diskusijām, kas mums te bija saistībā ar grozījumiem “Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā”, visiem it kā bija skaidra šī viena lieta, taču tajā pašā laikā… Visu šo ķēdi likums līdz tā pieņemšanai un parakstīšanai gan izgāja, bet tajā pašā laikā, kad nonācām līdz tulkošanas darbiem, mēs secinājām, ka tajā tomēr ir jāizdara grozījumi. Tīri tehniski tie bija ļoti būtiski, un tāpēc es lūdzu jūs atbalstīt to, ka vārdus “vidējo bruto darba samaksu” mēs precizējot aizstājam ar vārdiem “mēneša vidējo bruto darba samaksu”. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Bet es balsoju tieši par sešiem latiem!”)

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu!…

O.Spurdziņš.

Es atvainojos! Es lūdzu šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs.

Jā, saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par steidzamību. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam “Grozījums Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – nav, atturas – 3. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

O.Spurdziņš.

Kolēģi! Ja jums nav iebildumu un apzinoties to, ka šis ir tehnisks jautājums, es lūdzu jūs – un arī komisija izteica tādu priekšlikumu – atbalstīt šo likumprojektu uzreiz arī otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Vai deputātiem nav iebildumu pret to, ka mēs šodien balsojam par šo likumprojektu arī otrajā, galīgajā, lasījumā? Deputāti neiebilst.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi! Visi šodienas darba kārtības punkti ir izskatīti. Es informēju jūs, ka ir saņemts deputātu Plinera, Sokolovska, Mitrofanova, Buzajeva un Buhvalova jautājums izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei “Par etniskās kultūras apguvi un mazākumtautību integrāciju”. Šis jautājums tiek nodots izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm. Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, es vēlētos mūsu visu vārdā pusapaļā jubilejā sveikt mūsu kolēģi Alekseju Vidavski. (Aplausi.)

Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam (LPP/LC).

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamie kolēģi! Ārlietu komisijas ārkārtas sēde šodien notiks kā parasti komisijas telpās. Tās laiks ļoti īss – apmēram piecas, septiņas minūtes. Pulksten 11.00.

Sēdes vadītājs.

Lai saglabātu dinamisku līdzsvaru, vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam, kurš pārstāv Zaļo un Zemnieku savienību. (No zāles: “Šodien tikai Bērziņi uzstāsies!”)

A.Bērziņš (ZZS frakcija)

Kolēģi! Pulksten 10.50 notiks Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde 106.telpā, bet pulksten 12.00 – Sociālo un darba lietu komisijas sēde. Pulksten 12.00!

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde notiks komisijas telpās pulksten 11.30.

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātei Antai Rugātei.

A.Rugāte (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Tos, kuri darbojas deputātu grupā sadarbībai ar Polijas parlamentu, es lūdzu tūliņ pat pēc sēdes pulcēties Dzeltenajā zālē uz pietiekami nopietnu sēdi. Lūdzu ierasties!

Sēdes vadītājs.

Vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks pulksten 11.00.

Sēdes vadītājs.

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Silva Bendrāte, Andris Bērziņš (LPP/LC), Aigars Štokenbergs, Augusts Brigmanis, Vladimirs Buzajevs, Ina Druviete, Jānis Dukšinskis, Vents Armands Krauklis, Visvaldis Lācis, Jānis Lagzdiņš, Gunārs Laicāns, Kārlis Šadurskis, Artis Pabriks, Nils Ušakovs… Jā, vēl arī Dzintars Zaķis!

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Saeimas sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!