• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 29. septembra noteikumi Nr. 810 "Kārtība, kādā iesniedz iesniegumus par muitas nodokļa atcelšanu un kvotu piemērošanu, kā arī sagatavo noraidījumus attiecībā uz citu Eiropas Savienības dalībvalstu iesniegtajiem iesniegumiem par muitas nodokļa atcelšanu un kvotu piemērošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2008., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182001

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.814

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.668 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumam "Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturēšanai""

Vēl šajā numurā

07.10.2008., Nr. 155

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 810

Pieņemts: 29.09.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.810

Rīgā 2008.gada 29.septembrī (prot. Nr.69 12.§)
Kārtība, kādā iesniedz iesniegumus par muitas nodokļa atcelšanu un kvotu piemērošanu, kā arī sagatavo noraidījumus attiecībā uz citu Eiropas Savienības dalībvalstu iesniegtajiem iesniegumiem par muitas nodokļa atcelšanu un kvotu piemērošanu
Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 4.panta piekto daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā:

1.1. iesniedz iesniegumus par muitas nodokļa atcelšanu un kvotu piemērošanu;

1.2. sagatavo noraidījumus attiecībā uz citu Eiropas Savienības dalībvalstu iesniegtajiem iesniegumiem par muitas nodokļa atcelšanu un kvotu piemērošanu.
2. Komersants, kas pretendē uz muitas nodokļa atcelšanu un kvotas piemērošanu izejvielu, nepabeigtu preču vai to sastāvdaļu (turpmāk – preces) ievešanai no trešajām valstīm, iesniedz Finanšu ministrijā iesniegumu par muitas nodokļa atcelšanu vai kvotu piemērošanu (1.pielikums) (turpmāk – iesniegums), ja:

2.1. prece netiek ražota Eiropas Savienībā;

2.2. prece Eiropas Savienībā tiek ražota nepietiekamā daudzumā;

2.3. prece netiek pārdota gala patērētājam bez būtiskas tālākas apstrādes;

2.4. plānotais vai iepriekšējos gados samaksātais muitas nodokļa apmērs par attiecīgās preces importu sasniedz EUR 20 000 gadā;

2.5. prece nav iekļauta atsevišķā (izņēmuma) tirdzniecības līgumā.
3. Lai sasniegtu šo noteikumu 2.4.apakš­punktā minēto muitas nodokļa apmēru, komersants iesniegumu drīkst iesniegt kopīgi ar citu (arī citā Eiropas Savienības dalībvalstī reģistrētu) komersantu.
4. Komersants iesniedz iesniegumu Finanšu ministrijā:

4.1. līdz kārtējā gada 1.martam – preču ievešanai no nākamā gada 1.janvāra, piemērojot atbrīvojumu no muitas nodokļa;

4.2. līdz kārtējā gada 1.septembrim – preču ievešanai no nākamā gada 1.jūlija, piemērojot atbrīvojumu no muitas nodokļa.
5. Finanšu ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Zemkopības ministriju divu nedēļu laikā izvērtē komersanta iesniegto iesniegumu. Ja iesniegums atbilst šo noteikumu 2.punktā minētajām prasībām, Finanšu ministrija sagatavo un iesniedz iesniegumu Eiropas Komisijā.
6. Informāciju par citu Eiropas Savienības dalībvalstu iesniegtajos iesniegumos minētajām precēm Finanšu ministrija publicē ministrijas mājaslapā internetā. Informācijā norāda iesnieguma numuru, preču Kombinētās nomenklatūras kodu, preču aprakstu un pieprasīto daudzumu (statistikas vienībās).
7. Komersantam ir tiesības iesniegt noraidījumu attiecībā uz citu Eiropas Savienības dalībvalstu iesniegtajiem iesniegumiem, ja:

7.1. preci pašlaik ražo Latvijā;

7.2. prece tiks ražota Latvijā (jānorāda, no kura datuma);

7.3. Latvijā ir iespējams iegādāties līdzvērtīgas vai aizvietojamas preces.
8. Komersants iesnieguma noraidījumu par muitas nodokļa atcelšanu vai kvotu piemērošanu (2.pielikums) (turpmāk – noraidījums) iesniedz Finanšu ministrijā:

8.1. līdz kārtējā gada 1.jūnijam – dalībvalstu iesniegumiem, kuri iesniegti Eiropas Komisijā līdz kārtējā gada 15.martam;

8.2. līdz kārtējā gada 1.decembrim – dalībvalstu iesniegumiem, kuri iesniegti Eiropas Komisijā līdz 15.septembrim.
9. Finanšu ministrija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Zemkopības ministriju divu nedēļu laikā izvērtē komersanta iesniegto noraidījumu. Ja noraidījums atbilst šo noteikumu 7.punktā minētajām prasībām, Finanšu ministrija sagatavo un iesniedz noraidījumu Eiropas Komisijā.
10. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2005.gada 25.oktobra noteikumus Nr.809 “Muitas nodokļa atcelšanas un kvotu konsultatīvās padomes nolikums” (Latvijas Vēstnesis, 2005, 173.nr.; 2007, 28.nr.).
11. Noteikumi piemērojami ar 2008.gada 1.oktobri.
Ministru prezidents I.Godmanis

Finanšu ministrs A.Slakteris
1.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 29.septembra noteikumiem Nr.810
Iesniegums par muitas nodokļa atcelšanu vai kvotas piemērošanu

Finanšu ministrs A.Slakteris
2.pielikums
Ministru kabineta
2008.gada 29.septembra noteikumiem Nr.810
Iesnieguma noraidījums par muitas nodokļa atcelšanu vai kvotas piemērošanu

Finanšu ministrs A.Slakteris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!