• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 7.oktobrī

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā

 

Zemkopības ministrija (ZM) atgādina, ka lauksaimnieki līdz 1.novembrim vēl var pieteikties atsevišķiem valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā, taču galvenajās nozares atbalsta programmās šī pieteikšanās jau ir noslēgusies. Savukārt oktobrī risināsies ZM un lauksaimnieku diskusijas par 2009.gada noteikumiem valsts atbalsta piešķiršanai, kā arī finansējuma sadali atbalsta pasākumiem nākamgad.

Septembrī noslēgusies iesniegumu pieņemšana valsts atbalstam visās augkopības un lopkopības programmās. Tāpat pirms tam pakāpeniski beigusies pieteikšanās atbalstam lauksaimniecības zemes ielabošanai, investīciju veicināšanai lauksaimniecības uzņēmumos, kooperatīvu attīstībai, tirgus veicināšanas pasākumiem, Latvijas un ārvalstu sadarbības projektiem, integrēto lauku attīstības stratēģiju administrēšanai, kā arī valsts pagaidu atbalstam augkopībā un lopkopībā.

Taču Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vēl līdz 1.novembrim pieņem iesniegumus atbalstam izglītībai, zinātnei un informācijas izplatīšanai. Tas nozīmē, ka tiem lauksaimniekiem un lauksaimniecības studentiem, kas vēlas papildināt zināšanas kursos, semināros, konferencēs un kongresos ārzemēs, iesniegums atbalstam iesniedzams līdz 1.novembrim, kas ir pēdējais iesniegumu pieņemšanas datums šogad šajā atbalsta programmā. Tāpat šis termiņš attiecas uz tiem, kas vēlas rīkot Latvijā starptautiskas konferences par aktuālām nozares tēmām.

ZM atgādina, ka vēl līdz 1.novembrim pieņems iesniegumus apdrošināšanas polišu iegādes izdevumu segšanai programmā “Atbalsts lauksaimniecības nozaru riska samazināšanai”.

Savukārt zinātniskās iestādes tiek aicinātas iesniegt atskaites par izlietotajiem valsts atbalsta finanšu līdzekļiem. Atskaišu iesniegšanas termiņš – 1.novembris. Zemkopības ministrija aicina atskaišu sagatavošanu iesniegšanu neatlikt uz pēdējo brīdi, jo tādējādi tajās var rasties kļūdas un neprecizitātes, kas aizkavēs atbalsta ieskaitīšanu tā saņēmēju kontos.

Plānots, ka līdz gada beigām Lauku atbalsta dienests veiks norēķinus ar atbalsta pretendentiem.

Iesniegumu veidlapas un atbalsta saņemšanas nosacījumi, kā arī informācija par nepieciešamo iepirkuma procedūras dokumentāciju ir pieejama Zemkopības ministrijas, kā arī Lauku atbalsta dienesta interneta mājaslapās.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!