• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par inflāciju Latvijā septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par pāreju no analogās televīzijas uz zemes ciparu televīziju

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par inflāciju Latvijā septembrī

 

8.oktobrī publiskoti dati par patēriņa cenu pārmaiņām septembrī. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes informāciju pagājušajā mēnesī gada inflācija sasniegusi 14,9%, bet, salīdzinot ar augustu, vidējais patēriņa cenu kāpums bija 1,1%.

“Inflācijas rādītājs ir jāskata vairāku faktoru mijiedarbības kontekstā. Aktuālās ziņas no Eiropas finanšu tirgiem pārliecina par Finanšu ministrijas izteikto prognožu tendenču korektumu. Izšķiroši svarīgs Latvijas ekonomiskās situācijas raksturojošs faktors ir iekšzemes kopprodukts, kurš turpina samazināties,” komentē finanšu ministrs Atis Slakteris.

Inflācijas līmeņa krišanos pamatā nosaka pārtikas cenu pakāpeniska stabilizācija un degvielas cenu samazināšanās. Tomēr septembrī joprojām salīdzinoši augsto inflācijas kāpumu pret augustu (1,1%) noteica apģērbu un apavu sezonāla sadārdzināšanās, kā arī izglītības pakalpojumu (īpaši augstskolu) cenu būtisks pieaugums. Izglītības maksas kāpums pamatā balstās uz inflācijas otrreizējiem efektiem. Oktobrī inflācijas kāpums paredzams augstāks nekā septembrī, ko noteiks notikušais gāzes un siltumenerģijas tarifu palielinājums.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!