• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par pāreju no analogās televīzijas uz zemes ciparu televīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182180

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par valsts atbalsta pasākumiem lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par pāreju no analogās televīzijas uz zemes ciparu televīziju

 

Latvijā līdz 2011.gada 1.decembrim ir jānodrošina pāreja no analogās uz zemes ciparu televīziju, tāpēc komersanti var pieteikties tās ieviešanai un nodrošināšanai.

No 3.oktobra līdz 10.novembrim komersanti var iesniegt piedāvājumus par tiesībām veikt pāreju no analogās uz zemes ciparu televīziju Latvijā, kā arī nodrošināt to līdz 2013.gada 31.decembrim. Pāreja komersantiem ir jārealizē līdz 2011.gada 1.decembrim.

Līdz šā gada 15.novembrim atklāta konkursa kārtībā tiks atlasīts viens zemes ciparu televīzijas ieviesējs, kuru apstiprinās Ministru kabinets.

Pakalpojumu sniedzējiem, kuri piedalīsies pretendentu atlasē, jāatbilst Radio un televīzijas likumā un Elektronisko sakaru likumā noteiktajām prasībām.

Plānots, ka līdz ar zemes ciparu televīzijas ieviešanu bez maksas raidāmo televīzijas programmu sarakstu noteiks Nacionālā radio un televīzijas padome.

Pārejas periodā, t.i., līdz 2011.gada nogalei, Latvijas iedzīvotāji varēs skatīties gan analogo, gan zemes ciparu televīziju.

Zemes ciparu televīzija ļaus efektīvāk izmantot pieejamo frekvenču spektru, jo katrā no tām var pārraidīt vairākas programmas vienlaikus.

Savukārt analogās televīzijas apraides gadījumā vienā frekvencē var pārraidīt tikai vienu programmu.

Zemes ciparu televīziju varēs skatīties, televizoram nepieciešamības gadījumā pievienojot ciparu televīzijas dekoderu. Jaunajiem televizoriem šī ierīce var būt iebūvēta.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas paziņojumu visām Eiropas valstīm pāreja uz zemes televīzijas apraidi ciparu formātā ir jāpabeidz līdz 2012.gadam.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!