• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labāko ideju birokrātijas samazināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2008., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.10.2008., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labāko ideju birokrātijas samazināšanai

 

Eiropas Komisija izsludinājusi konkursu par labāko ideju birokrātijas mazināšanai. Balva par labāko ideju birokrātijas mazināšanai ir iedibināta, lai apzinātu radošas idejas, kā samazināt lieko birokrātiju, kas izriet no ES tiesību aktiem. Ja būs mazāka birokrātija, uzņēmumiem paliks vairāk laika, ko veltīt savai pamatdarbībai, un tiem atbrīvosies līdzekļi pētniecībai un attīstībai.

Konkursa uzdevums ir rosināt idejas, ko Eiropas Komisija varētu izmantot savā administratīvā sloga mazināšanas rīcības programmā. Eiropadome 2007.gada martā apstiprināja ierosmi, ka jāizvirza mērķis līdz 2012.gadam par 25% samazināt administratīvo slogu, kas izriet no ES tiesību aktiem. Šis konkurss piedāvā iespēju palīdzēt ES sasniegt šo mērķi un iegūt atzinību par centieniem veidot Eiropu kā uzņēmējdarbībai labvēlīgāku vidi.

Balvu par labāko ideju birokrātijas mazināšanai Eiropas Komisija piešķirs par vēl nerealizētām labām idejām, kā samazināt birokrātiju. Idejas novērtēs atbilstoši šādiem kritērijiem:

• cik oriģinālas un inovatīvas tās ir,

• cik vienkārši un ātri tās iespējams lietot praksē,

• kāds ir to samazinošais potenciāls (proti, cik daudz uzņēmumi varētu ietaupīt; dažreiz salīdzinoši viegls slogs var būt apgrūtinošāks nekā smagākie slogi, arī to ņems vērā),

• vai iespējamos risinājumus var izmantot arī citās jomās vai citās dalībvalstīs.

Eiropas Komisija norāda, ka tā nevarēs izmantot idejas, kā samazināt administratīvo slogu, kas izriet vienīgi no valsts, reģiona vai vietējās varas izdotiem tiesību aktiem.

Piedalīties balvas konkursā var ikviens, kam padomā ir laba ideja. Tāpēc konkurss ir domāts visiem: iedzīvotājiem, uzņēmumiem, uzņēmumu apvienībām, publiskām iestādēm, bezpeļņas organizācijām un citiem. Lai reģistrētos, jāaizpilda anketa par administratīvā sloga mazināšanas apspriešanu tiešsaistē (http://ec.europa.eu/enterprise/admin-burdens-reduction/form_lv.htm) un noteikti jāatzīmē konkursa lodziņš. Konkursam var reģistrēties vēlākais līdz 2009.gada 31.janvārim.

Žūriju vadīs Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens. Žūrija izraudzīsies trīs vislabākās idejas. Balvu pasniegs vienam no izvirzītajiem kandidātiem. Visus trīs labāko ideju iesniedzējus aicinās piedalīties Eiropas Uzņēmējdarbības balvu pasniegšanas ceremonijā 2009.gada 13.maijā Prāgā, kur paziņos uzvarētāju.

 

Eiropas Komisijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!